Ha 3 év alatt 5 alkalommal műtöttek hydrocephalus miatt, de közben epilepszia volt a tünetek oka, akkor az félrekezelésnek számít és orvosi műhiba? Kártérítés járhatna ezért?
Nem volt tudatvesztésem, hanem zsibbadások, légzészavarok, szívtünetek, izzadás, verejtékezés, remegés, izomrángások, látáskiesés, agresszió, fény és zajérzékenység, alvászavarok, erős depresszió, szorongások.
Koponya MR diagnózis: jelentős mértékű hydrocephalus internus
Továbbítottak idegsebészetre, ahol újabb MR és vizsgálatok, majd várakozás és pszichiátriai vizsgálat. Kaptam valami gyógyszert, amitől rohamom volt, és szedni se bírtam. Végül endoszkópos műtét, nem sikeres, a tünetek maradnak, a tünetek okául a hyrocephalust mondják. Utána shunt beültetések, elzáródik a shunt, rossz a shunt mert alacsony a nyomás, állíthatós mágneses shunt, összevissza műtöttek.
Végül shunt kivétel, mert túlvezet, nincs agynyomás.
Neurológia kiállítja a leletet, ez epilepszia, a panaszok oka végig epilepsziás eredetű.
Mára itt vagyok szétfúrt fejjel, egyetlen epilepszia gyógyszert se bírok szedni, mert mellékhatásokat nem tolerálom.
Kiderült, a hydrocephalusnak, semmi jelentősége nem volt, hagyni kellett volna. Ilyen esetben ha műhiba, járhatna kártérítés is? Dolgozni se bírok rendesen, közben megélni is meg kéne tudni.
Arról nem beszélve, súlyosabb lett az epilepsziás a sok műtét óta! Olyannyira súlyos, hogy naponta 15 kisebb rohamom is van ami nem jár tudatvesztéssel, de mindenféle állapot jelentkezik, újabban fülzúgások is, amiktől nem hallok a roham alatt annyira zúg.
Nem, nem történt semmilyen orvosi műhiba. Ilyen mindennap előfordul, hogy az orvosok előbb mást gondolnak, de aztán kiderül mégsem az.
Mivel a hydrocephalus indukálhat epilepsziát, így jogosan feltételezték, hogy az okozta ezt nálad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!