Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Valakinek az ismerősén végezte...

Valakinek az ismerősén végeztek-e shunt műtétet, aki 70 év körüli?

Figyelt kérdés

Érdekelne, hogy ilyen idős korban mennyire lehet veszélyes egy ilyen műtét?

Várható-e javulás?

2024. júl. 12. 19:53
 1/2 anonim ***** válasza:
Nyáron kérdezted, de nincs rá válasz látom. Nem tudom megtörtént-e azóta, de elvileg hatásos lehet. Nekem mondjuk nem volt hatásos, normál nyomású vízfejűség miatt készült műtét, de olyan rosszul lettem a shunt mellett, hogy nekem el is távolították pár hónap után. Igaz lett is közben egy agynyomás elégtelenségem, ami miatt subduralis folyadékgyülemet kaptam, majdnem agyvérzésem is lett. Veszélyes lehet ha nincs nagy agynyomás! Attól mert valakinek nagyok az agykamrái, még nem biztos, hogy akadályozott a jelenlegi helyzetben az agyvíz felszívódása és keringése. Régen egy időben lehet az volt, de utána már nem és így maradt. Én azóta jobban vagyok, de epilepsziás lettem a műtétek miatt, így az a problémám ami miatt máig nyomorultnak érzem magam, hiszen elvették a jogsimat, nem dolgozhatok 3 műszakban többé és így tovább. Nekem a műtét már eleve azért volt mert epilepsziás voltam, azt hitték az okozza, de inkább ártottak ezzel. Gondoljátok meg mibe vágtok bele olyan idősen.
nov. 20. 21:54
 2/2 A kérdező kommentje:

Szia! végül úgy állapították meg, hogy nincs akkora nyomás a fejében, így nem volt műtét. De sajnos annyira legyengült a szervezete minden szempontból, hogy elkapott egy tüdőgyulladást és... :(

Teljesen olyan tüneteket produkált pedig. Az orvosok sem tudták megmondani, hogy mi okozta a legyengülést. Lehet, hogy nem is neurológiai vonalon kellett volna megközelíteniük. Talán pajzsmirigy.. de mindegy is mostmár..

Neked viszont minden jót kívánok az életben! Sajnálom, ami veled történt.

nov. 25. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!