Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Üdv!Rendszeresen (hetente 3-4...

Üdv!Rendszeresen (hetente 3-4 éjszaka) hajnali 3 és 4 között szapora pulzusra ébredek (130-140) ami az ébredés után néhány perc alatt vissza csökken? Nem kíséri fulladás, remegés.EKG, szív UH rendben...dokinak csak jövöre van időpontja..

Figyelt kérdés

nov. 30. 15:18
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Akkor állítja elő a szervezet a kortizolt (szteroid- és stresszhormom) a következő napra.

Általában a poszturális ortosztatikus tachycardia szindrómás, vagy egyéb idegrendszeri betegséggel rendelkezők panaszkodnak erre, mert a szervezetük túl sokat termel. Nekem is.

nov. 30. 17:03
 2/4 anonim ***** válasza:
Mióta van ez nálad kedves kérdező? Nekem szorongás és stressz miatt kell egy éve szednem Béta-blokkolót kis dózisban (reggel felet veszek be). Ez tökéletesen bevált. Viszont kb. 3 hete minden éjszaka hajnal 4-kor felkelek, és 120 körül van a pulzusom pont úgy mint neked. Kedden megyek vissza a dokihoz. Nekem nem csökken le pár perc után. Be kell vennem a gyógyszerem...kb. 15 percen belül normalizálódik. Dokihoz azért megyek vissza mert nem akarom önkényesen emelni a dózist.
dec. 1. 06:50
 3/4 anonim ***** válasza:
Előző válaszoló vagyok. Az első válaszolótól kérdezem: láttam neten, hogy létezik teszt a kortizol szint mérésére (nyálból). Szerinted érdemes lehet egy ilyen tesztet elvégezni? Pl ébredéskor mikor ki akar ugrani a szívem.
dec. 1. 06:54
 4/4 A kérdező kommentje:
Kb. nekem is 3 hete kezdődött az egész..a korábbi vérnyomáscsökkentőm cseréje miatt, az új szedésének elkezdése után néhány nappal vettem észre először.Eleinte csak az okosóra jelezte az éjszakai 110-115-ös értékeket, majd pár napra rá már felriadtam 130-140-es értékekre. Egy alkalommal volt 157-es pulzusom is...fekve
dec. 1. 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!