Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Agydaganat szűrésével natív...

Agydaganat szűrésével natív CT vizsgálatra küldtek, nem találtak semmi kóros elváltozást… Ebben az eredményben megbízhatok?

Figyelt kérdés

Lassan két hete egyoldali fejfájásom van, és halál félelmem… Rettegek hogy agydaganatom van, és ettől rengeteg pánikrohamot kapok…

Ez a halálfélelem odáig fajult, hogy most pszichiátrián kezelnek, ami katasztrófális, de az orvosom beutalt egy natív CT-re… Az eredmény meg is jött, semmi kóros elváltozás nincs benne…Ebben mennyire lehet megbízni? Sok helyen olvasom hogy az MR megbízhatóbb, vagy hogy okosabb lett volna kontraszt anyaggal csinálni, de a pszichiáterem erősködik, hogy ez is kimutatná…

Megőrjít a hipochondria, nem tudok vele mit kezdeni… Mindenben a halált látom, pedig élni akarok! Egy életvidám, jókedvű lány vagyok, imádok nevetni, meg van ezer hobbim és barátaim! Szuper családom, két csivavám, és imádom őket! Imádom az életemet, nem akarok meghalni! És most itt ülök egy pszichiátrián, mindenki állítja hogy semmi bajom, de én valahogy nem bírom abba hagyni a rettegést…

Tegnap olyan pánikrohamom volt, hogy nem tudtam vízzel lenyelni a nyugtatót, szurival adták be…

Most is fáj a fejem…

Szóval tapasztalatokat kérek! A CT megbízható? És mi okozhatja az egy oldalú vissza vissza térő fejfájást, a térbeli bizonytalan szédülést?

Ezt egyszerűen már nem bírom…

Mióta pszichiátrián vagyok, csak még rosszabb, haza akarok menni, de a pánikrohamok miatt nem akarnak elengedni…

(18 éves lány vagyok, és 60+-os nénikkel vagyok körülvéve)

nov. 28. 13:32
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Valóban ésszerűbb lett volna kontrasztanyagos ct-t csináltatni, DE: en ugyan ezen mar tul vagyok, 1 honapig volt feloldali fejfajasom, es az osszes fellelheto kutatast elolvastam az agydaganatrol. Hiszed vagy sem, a legkevesbe sem a feloldali fejfajas a vezeto tunet, hanem a lataskieses, latoter beszukules, epilepszia stb. Csinaltak ct-t nekem is, ami termeszetesen negativ lett. Es tudod mi volt a bajom? Az, hogy egy kis izom nem tudom mi a neve fent a nyaknal es a koponyaalapnal be volt valahova csipodve vagy nem tudom pontosan, de a lenyeg az, hogy a gyogymasszor kiszedte onnan, fajt mint a veszedelem es hoppa, eltunt a fejfajasom is.

Szoval nyugodj meg, nincsen agydaganatod, nyugodj le fejben, neked is ilyesmi problemat tudok elkepzelni.

nov. 28. 13:45
 2/3 Ypszilon1980 ***** válasza:
Lehet ez izom probléma miatt is vagy nyaki gerinc probléma miatt is. Jobb a kontrasztos CT, de azért a natívon is látszana valami,ha gond lenne. Azt gondolom, hogy megbízható ebben az esetben.
nov. 28. 14:02
 3/3 A kérdező kommentje:
Remélem igazatok van, köszönöm!❤️
nov. 28. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!