Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Bármilyen tumor/daganat hány...

Bármilyen tumor/daganat hány mm-től lehet rosszindulatú? Pl lehet egy 6 mm-es is már rosszindulatú valahol?

Figyelt kérdés

nov. 22. 21:57
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
88%
Az, hogy jó vagy rosszindulatú, nem a méretén múlik...
nov. 22. 22:10
 2/13 anonim ***** válasza:
81%
Melyik idióta pontozza le az #1-est??? Igaza van.
nov. 22. 22:38
 3/13 anonim ***** válasza:
31%
Általában egy rosszindulatú daganatra az a jellemző, hogy gyorsan növekszik és áttéteket képez, az egészséges működést megzavarja. Az ilyen típusú sejteket szövettannal lehet igazolni. Méret, illetve növekedési ráta alapján valószínűsíteni lehet egy elváltozásról, hogy jó vagy rosszindulatú, de biztosra megmondani nem.
nov. 22. 22:44
 4/13 anonim ***** válasza:
80%

#22:44

Ez egyáltalán nem igaz. Pár milliméteresen is adhat áttéteket, a típustól függően... Közben meg egy ciszta centiméteresre is bedurranhat 1 hét alatt.

Azt, hogy rosszindulatú-e egy daganat csak és kizárólag a szövettan határozza meg. Pont.

nov. 22. 22:47
 5/13 anonim ***** válasza:
62%
#4: Leírtad ugyanazt, tehát akkor neked sincs igazad.
nov. 22. 22:52
 6/13 anonim ***** válasza:
52%
Mit írtam le amiben nincs igazam???
nov. 22. 23:18
 7/13 anonim ***** válasza:
62%
#6: Nyilván mindabban, amit én is írtam és lepontoztátok. Én is írtam, hogy szövettannal lehet igazolni a rosszindulatúságot. Ha azzal van gondod, hogy "valószínűsíteni", akkor elmondanám, hogy a komplett modern orvostudomány statisztikákra és valószínűségekre épül. Minden orvosi beavatkozást, gyógyszerezést is egy kockázatelemzés előz meg, hogy mi lehet, ha nem avatkoznak közbe és mi akkor, ha igen. Minden gyógyszer mellékhatásait is gyakoriság szerint csoportosítják. A kérdezőnek egy 14mm-es valami van a tüdején, amire még nem kértek szövettant. Minél jobban erőlteted, hogy csak az dönti el az igazságot, annál inkább teljesen felesleges neki az orvosilag javasolt PET CT-re elmennie, hiszen az ő kérdésére az nem ad kielégítő választ, csak az orvoséra.
nov. 23. 06:44
 8/13 anonim ***** válasza:
A növekedéssel kapcsolatban nem volt igazad
nov. 23. 11:20
 9/13 anonim ***** válasza:
8: Majd írj a SOTE-ra, hogy hibás tananyagokból oktatnak.
nov. 23. 15:15
 10/13 anonim ***** válasza:

Malignus daganatok között is vannak kifejezetten agresszív, gyorsan növekvő formák, de vannak kifejezetten lassan növőek is. Szóval önmagában abból, hogy milyen gyorsan nő valami, nem feltétlenül lehet a dignitására következtetni.

Pl. a papillaris pajzsmirigy microcc. típusosan elég lassan növő és jól kezelhető malignus tumor, míg egy jóindulatú endometrialis cysta elég gyorsan tud nőni megfelelő ciklusgátlás nélkül.

nov. 23. 15:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!