Gluténérzékenységem lenne?
Előre mondom, hogy természetesen megyek orvoshoz a panaszaimmal, de addig is szeretnék itt is kérdezősködni, hátha járt valaki hasonló cipőben mint én. Részletesen fogom leírni, ezért előre is bocsánat!
Szóval a problémáim a következők:
(több hónapja állnak fenn)
- gázosodás, nagyon gyakori szelelés
- gyakori székelés (tehát kb. napi 4-5-6, még akkor is ha nem eszek sokat)
- néha előfordul sárgás színű széklet (nem erőteljesen sárga hanem inkább nagyon világos barna kis sárga árnyalattal)
- viszkető bőr és bőrszárazság, ekcéma
- koncentrációs nehézségek
- fáradtság
Rossz szokás: töménytelen mennyiségű édesség fogyasztása, enyhén túlsúlyos vagyok viszont nem vagyok elhízva (182 cm, 96kg, férfi, viszont az utóbbi időben kicsit fogytam, kb 3-4 kg).
Korábban már voltak gyomorsavproblémáim, ami érdekes mód a fül-orr-gégészeten derült ki. Ha jól emlékszem 1 hónapig szedtem quamatelt (?) és a panaszok megszűntek.
+ Megfigyelésem alapján tejes ételek fogyasztása után kb. fél óra múlva hasfájás, híg széklet jelentkezik. (Bár tudom ez nem a gluténnal van összefüggésben)
Fájdalmaim sehol nincsenek (maradjon is így).
21/F
Próbáld a laktózt elhagyni. Legjobb ha laktáz tablettát veszel a patikában , és tejes étel előtt fél órával beveszed.
Az étrendedből mellőzz minden édesítőszert és a fruktózt ( kukoricaszirup, invertcukor néven is)
Közben kérj beutalót a háziorvosodtól.
Nem a laktózt, hanem a tejfehérjét, vagyis a tejes ételeket kellene elhagynod, ha ilyet okoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!