Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Gluténérzékenységem lenne?

Gluténérzékenységem lenne?

Figyelt kérdés

Előre mondom, hogy természetesen megyek orvoshoz a panaszaimmal, de addig is szeretnék itt is kérdezősködni, hátha járt valaki hasonló cipőben mint én. Részletesen fogom leírni, ezért előre is bocsánat!

Szóval a problémáim a következők:

(több hónapja állnak fenn)

- gázosodás, nagyon gyakori szelelés

- gyakori székelés (tehát kb. napi 4-5-6, még akkor is ha nem eszek sokat)

- néha előfordul sárgás színű széklet (nem erőteljesen sárga hanem inkább nagyon világos barna kis sárga árnyalattal)

- viszkető bőr és bőrszárazság, ekcéma

- koncentrációs nehézségek

- fáradtság

Rossz szokás: töménytelen mennyiségű édesség fogyasztása, enyhén túlsúlyos vagyok viszont nem vagyok elhízva (182 cm, 96kg, férfi, viszont az utóbbi időben kicsit fogytam, kb 3-4 kg).

Korábban már voltak gyomorsavproblémáim, ami érdekes mód a fül-orr-gégészeten derült ki. Ha jól emlékszem 1 hónapig szedtem quamatelt (?) és a panaszok megszűntek.

+ Megfigyelésem alapján tejes ételek fogyasztása után kb. fél óra múlva hasfájás, híg széklet jelentkezik. (Bár tudom ez nem a gluténnal van összefüggésben)

Fájdalmaim sehol nincsenek (maradjon is így).

21/F

nov. 21. 11:06
 1/2 anonim ***** válasza:

Próbáld a laktózt elhagyni. Legjobb ha laktáz tablettát veszel a patikában , és tejes étel előtt fél órával beveszed.

Az étrendedből mellőzz minden édesítőszert és a fruktózt ( kukoricaszirup, invertcukor néven is)

Közben kérj beutalót a háziorvosodtól.

nov. 21. 17:20
 2/2 anonim ***** válasza:
78%

Nem a laktózt, hanem a tejfehérjét, vagyis a tejes ételeket kellene elhagynod, ha ilyet okoz.

[link]

https://www.youtube.com/watch?v=GAMfOyLcqXE

nov. 22. 00:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!