Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Szerintetek szívprobléma vagy...

Izaa kérdése:

Szerintetek szívprobléma vagy pánikroham?

Figyelt kérdés

A mai nap folyamán siettem a buszhoz és hirtelen elkapott egy gyengeség érzet és légszomj ( mintha kevés levegőm lenne), majd elkezdtem szédülni és szapora lett a pulzusom mintha ki is maradt volna + remegtem. Nagy nehezen felszálltam a buszra de amikor leszálltam meg kellett állnom egy percre mert úgy megszédültem. Legutoljára nagyjából 1 éve volt ilyen, azóta semmi.

Azért szerintem megnézetem a szívem ezután. Ti mit gondoltok? Köszönöm a segítséget! 19/L

nov. 20. 16:28
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Lehet pánik roham is, de az is lehet hogy egyszerűen fáradt vagy. De akár az is hogy nem vagy elég edzett és egy kis futás már így odatett neked mert a szervezeted nincs ehhez szokva.

Mivel 19 éves vagy így ezen kissé csodálkozom, nem tudom hogy korábban sportoltál-e valamit és meddig, meg hogy iskolába tesiórán is mennyire vagy aktív a mozgás terén. Velem akkor volt ez amikor 18 évesen abba hagytam az atlétikát mert az erre szánt időt muszáj volt tanulásra fordítani, magántanár, illetve akkor jártam angol nyelviskolába is, tehát valamit valamiért alapon. Kb másfél évvel később amikor már befejeztem a sulit és tesióra sem volt meg heti 4-5 nap így éreztem hogy ellustultam, sétálni sem sétáltam annyit és bizony amikor hirtelen valamiért futnom kellett kb 100 métert, akkor hirtelen megállva éreztem ugyan azt mint te és még enyhe szédelgésem is volt. Persze én híztam is, nem sokat csak 6 kilót, más társammal ellentétben aki 20 kilót szedett fel. De kegyetlenül elkényelmesedtem és ez volt a baj. Én is mentem orvoshoz emiatt, voltam EKG-tól kezdve mindenen és mondták nekem hogy semmi bajom, egyszerűen az a gond hogy a sportot abba hagytam, még otthon sem mozogtam semmit, de még néha sétálni sem jártam el, és emiatt annyira elgyengültem hogy ez a hirtelen terhelés így elsőre baromi sok volt, mert fokozatosan kell erre vissza állni nem úgy hogy hirtelen fogom magam és elindulok.

nov. 20. 16:43
 2/2 anonim ***** válasza:
71%
Vérszegeny vagy lehet
nov. 20. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!