Cukorbetegként milyen édesítőszert használsz?
Főleg teába, kávéba, saláták ízesítéséhez kellene.
Ritkán sütéshez.
Semmilyet. Teába, kávéba nagyon hamar leszoktam. Sütibe datolyával; banánnal édesítek. Ha mégis valamit akkor stevia.
De az édesítőszer túlzott használata ugyanúgy rontja a betegséget. Le kell róla szokni olyan alap dolgoknál mint tea, kv amikbe tényleg felesleges. A többibe meg sokal kevesebet teni. Bolti cuccokat elkerülni mert cukrot evők ízlésére van ebállítva az édesítőszer. Pár hónap alatt át fog állni az ízlésed és kevesebb édes ízt sokal edesebbnek fogsz érezni
A kávéba az 1200 szemes édesítő tablettákat használom, úgy 4-5 tablettát, úgy finom édes.
Múltkor véletlenül steviát vettem. Na az valami rettenetesen furcsa ízű volt. Az édes mellékíz nem ad kellemes édesítő érzést, akárhányat is tennék a kávéba, csak ihatatlanul fanyar és keserű marad.
Volt stevia növényem, még régen, de annak ugyanolyan undorító mellékíze volt és az édes íz csak valami nagyon furcsa ízű volt, viszont fgyáltalán nem volt kellemes.
Aztán ki is dobtam, annyira használhatatlan íze volt.
Sok mindenbe jól bevált az édesítő csepp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!