Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Magas kálcium szint, alacsony...

Egy kérdés kérdése:

Magas kálcium szint, alacsony foszfát, parathormon magas?

Figyelt kérdés

Szeretném megkérdezni hogy akinek ilyen magas a kálcium és a parathormon, és alacsony a foszfát szintje?

Kiderült hogy mi okozza?

Voltam csontsűrűségen ott minden rendben, vesém rendben. Nézték a mellékpajzsmirigyemet ott göböt nem találtak. Minden rendben van.

A kérdésem az hogy mi okozhatja még ezt?

Járok endokrinológushoz minden hónapban, szedem az ossica gyógyszert minden hónapban egyszer. Egyszerűen tanácstalan mindenki.

Tényleg nem tudom hogy mit csináljak még hogy lejjebb menjen.

Akinek van/ volt leírná a történetét?

Van valaki aki erre szakosodott? ( Tudom ez lehetettlen, de hátha)

Köszönöm szépen

ma 18:34
 1/4 anonim ***** válasza:
A leírtak alapján primer hyperparathyreosisod van, amit az egyik mellékpajzsmirigy adenomája (jóindulatú göbe) okoz. Az nem jenent semmit, hogy nem találták a göböt: sokszor atípusos helyen van, néha egészen lenn a mellkasban, nehéz megtalálni. Talán a legnagyobb esélye egy izotópos vizsgálatnak van, hogy megtalálja. Előbb-utóbb meglesz, és akkor lehet, hogy meg kell majd operálni.
ma 19:01
 2/4 A kérdező kommentje:

Voltam izotópos vizsgálaton, ott is minden rendben volt.

Vagy lehet olyan picike hogy még nem látni esetleg?

ma 19:06
 3/4 anonim ***** válasza:
Lehet. Majd amikor nagyobb lesz, meglesz.
ma 19:45
 4/4 A kérdező kommentje:

Volt hogy szeptemberben lejjebb ment picivel a kálcium szint. Akkor szedtem az ossica gyógyszert 2 hetenként, Most kellett vissza mennem, és magas. Őszinte leszek, hát össze törtem 😭

Mitől alakulhat ki? Vagy miért lesz ott az a valami? Csak műtét a megoldás? Más alternatíva is szóba jöhet?

Bocsánat a sok kérdésért...

Köszönöm szépen a válaszokat

ma 20:26

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!