Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Laktózérzékeny lettem nyáron....

Laktózérzékeny lettem nyáron. Azóta laktózmentesen táplálkoztam, de a tünetek szinte ugyanolyanok voltak. Tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Vérben megnézettük a kazein, tejcukor, tejfehérje is negatív lett. Mi okozhatja mégis a hasfájást, székrekedést, ha olyasmit eszek? Már mindent olvasok, de nehéz, most láttam, hogy még a ketchup is nyomokban tejet tartalmaz.. ötletek, tapasztalatok? Mit nézethetnék még meg ezeken kívül?

nov. 10. 15:58
 1/4 anonim ***** válasza:

"Vérben megnézettük a kazein, tejcukor, tejfehérje is negatív lett."

Bocsi, lehet én vagyok béna, de nem teljesen értem. Kilégzéses laktóz teszt is volt?

Gluténérzékenység teszt is megvolt? Általában aki laktózérzékeny, az sokszor gluténérzékeny is, társbetegségek.

Bélbetegségeket kizárta az orvos, voltál gasztroenterológusnál? IBS, vagy IBD, vagy SIBO stb, nagyin sok bélbetegség lehetséges.

nov. 10. 16:36
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Irány a gasztroenteorológus. Mástól vagy rosszul
nov. 10. 16:43
 3/4 anonim ***** válasza:
Amikor vérből nézték ezeket, az allergiateszt volt? Csak mert én voltam allergiateszten, ami mindenre negatív volt, de mégsem tudok még laktózmentes dolgokat sem enni, mert egyértelműen attól vannak tüneteim. Valószínűleg csak érzékeny vagyok rá. Emiatt nekem szerencsére attól nincs bajom, ami nyomokban tartalmaz tejet. Lehet nálad is hasonló a helyzet.
nov. 10. 16:58
 4/4 A kérdező kommentje:
Ukrajnában élünk, sajnos itt olyan lehetőség nincs, csak vérben nézik, de hallottam, hogy úgy pontosabb az eredmény. Belgyógyásznál voltam, vastagbélgyulladásom volt még nyáron, arra kaptam antibiotikumos kezelést, lehetséges akkor hogy az újjulhatott ki.
nov. 10. 17:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!