A fazék belsejében lepattant egy 2 cm darab zománc. Főzhetek benne? Nem ártalmas az egészségre?
Figyelt kérdés
nov. 8. 16:08
1/8 anonim válasza:
Vitatott, nem ajánlott, de szerintem pont az a kategória hogy ha ma főzöl vele, meg holnapután is, nem lesz semmi bajod, ha meg egy életen át, akkor talán igen.
2/8 anonim válasza:
Mitől lenne bajod egy lepattant zománc miatt?Ez most komoly kérdés vagy egy unatkozó troll van már megint?
4/8 anonim válasza:
Ha majd kilyukad úgy is lecseréled .Miénk már 30 éve lyukad.
6/8 anonim válasza:
És mi lenne, ha egyszerűen kivenné belőle azt a 2 centis lepattant darabot?
7/8 anonim válasza:
ad #6: igen érdekes, mert így is értelmezhető a kérdés, hogy a kérdező benne hagyná a lepattant darabot. Egyébként régen falun rendszeres volt a lepattant zománc helyén kialakult lyuk befoltozása. Hivatásszerűen ezt a drótostótok csinálták, de az asztalos nagyapámtól is láttam, hogyan csinálja. A nagyanyám meg évekig főzött még az ilyen fazékban/lábosban. Senkinek semmi baja nem lett tőle.
8/8 anonim válasza:
Az én anyukám gyerekkorom óta lepattant zománcú lábasokban főz (tehát pár helyen kilátszik a fém). Senki sem halt meg tőle, de nyilván a kisebb fokú káros hatásokról nem tudok nyilatkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!