Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Bal kéz zsibbadása, mutatóujj...

Bal kéz zsibbadása, mutatóujj bizsergése mit jelezhet ?

Figyelt kérdés
Már 4.napja érzem, hogy bizonyos pózban, bizonyos mozdulatra elzsibbad a bal kezem, a mutatóujjamban szinte folyamatosan olyan fura bizsergést érzek, mintha nem éreznék vele rendesen. 34 éves vagyok, ülőmunkát végzek, lehet mozgásszervi, vagy gondoljak infartra ?
nov. 6. 08:40
 1/6 anonim ***** válasza:
Valószínüleg rossz tartás miatt egy ideg nyomódik, ha nem javítasz a tartásodon, gerincsérv lesz belöle.
nov. 6. 08:53
 2/6 anonim ***** válasza:
Arra felesleges gondolni. Legfeljebb neurológiai betegségre. Vagy valóban mozgásszervi okra.
nov. 6. 08:54
 3/6 anonim ***** válasza:

Velem pontosan ez történt két éve. Előzmény: 28 éves koromban volt egy becsípődésem, ami nagyon fájt, de elmúlt. Aztán az örökös hátfájás miatt 33 éves koromban elmentem reumatológiára. A diagnózis scoliosis (gerincferdülés) és nyaki ív kiegyenesedése. Ekkor kaptam fizioterápiát, masszázst, majd voltam csontkovácsnál is. Ezek mindig időlegesen oldják meg a gondjaimat.

Aztán visszatérek a két évvel ezelőttre. Sok fizikai munkát végeztem, költöztem, cipekedtem stb. És ujjak zsibbadása, bizsergése már egyre aggasztóbb volt. Egy sport és gyógymasszőr a gerinc körüli izmokat kilazította, minden görcsöt, bemerevedést felszámolt és a zsibbadások, bizsergések elmúltak, és nem is tértek vissza. A gerincferdülésem nem múlt el, de néha masszázzsal meg egy-két tornamozdulattal kordában tartható.

A fentiek alapján a zsibbadás bizsergés szerintem is izomgörcstől, esetleg becsípődéstől lehet. Egy képzett gyógymasszőr sokat segíthet rajta. Egy kezelés is elég lehet, ha jó a szakember.

nov. 6. 09:15
 4/6 anonim ***** válasza:

Bal kezes vagy?

Az ülőmunka hosszú távon hatással van az idegekre, vérkeringésre.

Főleg ha ugyanazt az ismétlő mozdulatot teszed órákon át,vagy ugyanabban a testhelyzetben vagy. Pl asztalon sokat írsz, vagy gépelsz.

nov. 6. 09:34
 5/6 A kérdező kommentje:
A hátammal, nyakcsigolyámmal nincs minden rendben, gyakori egyoldali görcsös fejfajás miatt jártam orvosokhoz, de végül csak nyakcsigolya kezdődő kopását állapították meg. Gyakran állnak be a trapézizmaim, és derékfájásom is szokott lenni, de ha kimozgom aztán jobb. De most ez a zsibbadas bal oldali mindig a jobb oldalammal voltak gondok.
nov. 6. 09:42
 6/6 anonim ***** válasza:

Eddig fájt a nyakad, a hátad, a jobboldalad és mostmár a bal is.

Ez ezt jelenti.

Kikészített a sok ülés. Kezdj el mozogni, munka közben is ha lehet néha-néha 5perc.

Nyújtás nagyon jó erre,otthon torna vagy jóga.

Válts széket, használj ülőpárnát ha lehet.

nov. 6. 10:16

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!