Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mitől lehet az,hogy gyakran...

Mitől lehet az,hogy gyakran kell mélylevegőt vennem mint ha nem kapnék levegőt?

Figyelt kérdés
Ez csak terhelésre jelentkezik mellete szárazan köhögök is. Orvos nem volt a héten füll orrgégésznél voltam a köhögésre gyógyszert írt, a papíron az állt allgarat,gége erezett. Kérdezte az orvos sav nem e szokott vissza jönni a torkomba mondtam hogy ez pár hónapja nem jellemző.kb 5hónapna volt gyomorégésem akkor azt hittem reflux de most már kerülöm a nagyon fűszer paprikás zsiros ételeket azota egyszer sem volt. Szerintetek akkor mitől lehet ez a nehezebb légzés?Lehet súlyos egyedül vagyok a kisgyerekemmel félek valmi bajom lesz. Ráadásul a hátam is fáj ami nem szokott.Lehet pszichésen is? Ha valami jelentkezik nálam énakkor hajlamos vagyok egésznap ezen aggódni még a napi teendőkhöz sincs kedvem mert félek. Ha valakinek volt hasonlo vagy van tapasztalata kérem segitsen. Lehet légmell vagy hasonló súlyos dolog? A mellkasomba erős fájdalmat nem érzek azt olvastam az a tünete.Azt hozzá tenném az orrom is gyakran el dugul de ha cseppentek bele a légzésem ugyanolyan. Allrgia gyógyszer sem használt. 23éves vagyok

ma 15:13
 1/4 anonim válasza:

Szia!

Nehéz ezek alapján bármit mondani. Az első és legfontosabb hogy az interneten rákeresek a tüneteimre műveletről szokj le, mert ilyen banális tünetekre is a legsúlyosabb kórképeket fogja kidobni, mint pl. a légmell...

Az orrdugulás valószínűsíthetően az orrcsepp/orrspray függőséged miatt van, ehhez érdemes lenne tudni pontosan milyen szert csöpögtetsz az orrodba.

Szerintem érdemes lenne konzultálni a háziorvosoddal első körben és nem a szakrendeléseket járni. Láttatlanba én egy pulmonológiai és kardiológiai szakrendelés meglátogatását gondolnám indokoltnak.

És igen, ha ezek mind negatívak lesznek (leginkább ezt valószínűsítem) akkor elképzelhető hogy a betegségtől való félelem/szorongás okozza ezzeket a tüneteket.

ma 15:40
 2/4 A kérdező kommentje:

Szia

Az orcseppet csak azot ahaszbalom multkor a fiamtol egy kis nathat elkaptak azota el dugul mindig lehet száraz bent a levegő és azért. Nem folyamatosan használom csak amikor tényleg elsugul nagyon.

A fülorgégén a fülem miatt voltam kis korom ota gyakran van középfülgyulladásom és most is valami fertozés volt benne és elmondtam a köhögést is és így nézte meg a gégémet azzal a pálcával.

De a nehezlégzést nem értem akkor lehet kardiologia oka pl szívprobléma?

Házirorvosal hiába beszélek komolyan se vesz mindig valami drága gyógyszert vény nélkülit szedjek valerina vagy ilyesmik oszt viszlát.

Csaladomba van szívproblémás egyébként

Szerinted akkor hoga forduljak és menyire sürgős?

ma 16:56
 3/4 A kérdező kommentje:
Az elejét helytelenül írtam mert siettem elnézést.
ma 16:57
 4/4 anonim ***** válasza:

Ami a legfontosabb ne keress rá a tüneteidre. Egyből olyat ír ki erre, hogy légmell vagy tüdőembólia. Én is csináltam ezt, csak magamat stresszeltem vele.

Ha komoly baj lenne, más tüneteid is lennének. Ha elmész háziorvoshoz, elmondod a panaszaid úgyis el fog küldeni kivizsgálásokra. Ahogy ez első írta pulmonológiára, kardiológiára, esetleg laborba. Valószínű, hogy mind negatív lesz. Nekem elég sokára derült ki, hogy vashiányos vérszegény vagyok és azért van nehézlégzésem. De igen, stressz, szorongás is okozhat ilyen tünetet sajnos. Nyugodj meg semmi komoly bajod nincs🙂😊

ma 19:26

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!