Akinek emelkedett cukorra és a 3 havi értékre diétat mondott az orvos, de nem ment vissza az érték gyógyszeres lett? Gyógyszerrel mik a tapasztalatok? Többi lent..
Figyelt kérdés
Diétát írt elő, mondott egy-két dolgot, keressek dietetikust? Van akinek gyógyszer lett a vége? Érdemes elkerülni? Mik a tapasztalatok? Már most tudom, hogy nehezen fogom tartani, elég rendszertelenül eszem, stresszes vagyok, nyilván péksütit és társait hanyagolom ezentúl.okt. 30. 11:11
11/17 A kérdező kommentje:
Ha gyógyszer kell majd (remélem nem) azt a hazidoki vagy a diabetológus írja fel?
okt. 30. 12:57
12/17 anonim válasza:
Oh, akkor arra tényleg vagy nagyon nagyon szigorú életmód váltás kell, vagy gyógyszer, de leginkább mindkettő. Nekem endokrinológus írta fel, szerintem háziorvos ilyet nem ír, szóval szakorvos kell. Szerintem mindenképp próbálj a diétán dolgozni, mert nagyon csúnya dolgokat tud okozni a cukorbetegség. Keress belső motivációt. Én mindig azt mondogatom magamnak, ha rettenetesen Meg kívánok egy sütit, hogy na de még érné e ezt megenni, ha emiatt nem lehet gyerekem.
13/17 A kérdező kommentje:
Ez nem ilyen mar. Itt mar se teszta se krumpli se “semmi”. Nem a sütitől és a csokitól lett magasabb az érték. De nem értek hozzá, gondolom a hormonok is dolgoznak. (valtozókor közeleg vagy màr van is még nem egyértelmű) Drukk egyébként:)
okt. 30. 14:20
14/17 anonim válasza:
Vegyél egy vércukor mérőt és időnként mérd legalább az éhgyomri értékeket. Amíg az 5 és 6 között van, nincs különösebb baj.
Ha túlsúlyos vagy, igyekezz csökkenteni a súlyodat.
Valami ilyesmit mondott egy orvos, hogy az inzulin-felhasználás testsúlykilógram szerint változik, ezért lenne lénnyeges.
Egy orvos szerint nekem valószínűleg a napi 1,5-3 liter üditőital (kóla) okozhatta -évekig trópuson.
Mindez 17 éve. Azóta leadtam 25 kilót és gyógyszerrel normál értéken van a vércukrom.
Többféle gyógyszert lehet kapni -érdekes módon hiába azonos a hatóanyag- egyesek hasmenést okozhatnak.
Most Velmetia-t szedek.
15/17 A kérdező kommentje:
Most kicsit fogytam ez is furcsa. Es viszonylag hamar. Persze mehetne meg le 1-2 kg. Az éhomi is szinte biztos, hogy több, lehet, hogy a kaja utani lehetne erdekes. Illetve van hogy reggel izzadva ébredek.
okt. 30. 21:07
16/17 A kérdező kommentje:
A hasmenes para nagyon, mondjuk 2 immedium szerintem megallitana, nade folyamatosan azon elni, utana meg székrekedés.
okt. 30. 21:08
17/17 A kérdező kommentje:
Ja, es napközben is van hogy kiver a víz, melegem van, izzadok. Ez lehet a “banyakór” is, ami lehet, hogy elkezdődött.
okt. 30. 21:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!