Miért fáj mindig a hasam?
Lassan 2 éve fáj a hasam, nem minden nap, de hetente több alkalommal is. Orvosnál voltam vele számtalan alkalommal, de nem mondtak semmi konkrét okot. Laktóz érzékeny vagyok, viszont van rá gyógyszerem, úgyhogy emiatt nem fájhat a hasam. Szerintem más ételérzékenység sem lehet, mert megfigyeltem, és nem függ össze a hasfájás bizonyos ételekkel.
Mindenhol szokott fájni a hasam, a gyomrom, a gyomrom alatt, az alhasam, néha úgy érzem, hogy a hasizmom fáj.
Félek, hogy esetleg valami daganat, vagy bármi hasonlóan súlyos gondom van. Meg fogom nézetni magánban, csak sajnos nem mostanában lesz az időpontom, úgyhogy addig kiírom, hátha van valakinek valami ötlete, hogy mit kéne kezdeni, és mi lehet ez.
Gasztroenteorologiara kerj beutalot.
Nagyon hasonlo a problemam de csak par honapja. Mar csomo teszten tul vsgyok, most legkozelebb gyomortukrozes kell. Valami okozza es ki kell deriteni hogy mi
Nekem is hasonló van annyi különbséggel hogy nekem nem régóta csak pár hete fáj a hasam. Van amikor a jobb oldal van amikor a bal. Nem bírtam tovább, elmentem a házi orvosomhoz. Azt mondta a vastagbél nem tud megemészteni valamilyen ételt és azt tanácsolta hogy vezessék étkezési naplót és abból kiderülhet hogy mitől fáj.
Aztán jelentkezzek nála újra.
Szóval lehet hogy nalad is hasonló probléma lehet.
Nem, egészen biztos nem daganat. Daganat esetében nem ez a kórmenet; vagy legalábbis nem említetted, hogy van más tüneted-e. Az epigasztrális, abdominális fájdalom sokszor karöltve jár az idegeskedéssel (ez oda - vissza igaz). Ha daganat lenne, sokkal nyilvánvalóbb tünetek is lennének, hiszen a fájdalom már nagyon későn és nem önmagában jelentkezik, hanem olyan specifikus tünetekkel, mint az ételundor, a vérhányás... hasmenés, székrekedés váltakozása pl.
Sokkal jobban IBS-re vagy valamilyen funkcionális betegségre gondolok. Az IBS pl. tipikusan ilyen tünetekkel jelentkezik; alhasi fájdalom, felső hasi fájdalom, görcsök, gyomortájéki fájdalom vagy egyszerre mindkettő. Ételekkel nem függ össze, de ettől függetlenül még lehet érzékenység is. Természetesen, érdemes folytatni a vizsgálatokat, gyomortükrözés és egy ultrahang (ha nem volt még), illetve egy komplex laborvizsgálat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!