Gyomorfekély mennyi idő alatt vezethet átlyukadáshoz? Nekem fekélyem lehet?
Figyelt kérdés
Kb. egy hónapja vannak gyomorpanaszaim, amik napokig tartanak, aztán napokig nincs semmi tünetem. Tompa gyomorfájdalom, időnként teltségérzet, korgások, nagyvécézés után rossz közérzet, bélfájdalom. Még nem voltam orvosnál, a héten nem is tudok menni. Ha fekélyem van, ennyi idő alatt lehet belőle nagy baj? Illetve egyszer-kétszer már tavasz óta is voltak ilyen panaszaim, de akkor pár nap alatt elmúltak, és hónapokig nem jelentkeztek újra, most viszont hetek óta pár naponta előjönnek. Jövő hétig kihúzhatom így?okt. 28. 16:12
1/1 anonim válasza:
Lehet kapni a DM-ben Helicobakter Pilorii tesztet, ami gyakorta okozza a gyomorfekélyt, illetve a gyomortumort, rákot.
Erre a leegyszerűbb egy antibiotikum kúra, de ahhoz már kell a háziorvos.
HA régóta vannak gyomor panaszaid, elképzelhető a fekély - ami eléggé fáj -, és abból bármelyik pillanatban alakulhat ki a kilyukadás, ami a legélesebb, késszúrásszerű fájdalom.
Az, hogy kihúzhatod-e jövőhétig: lutri. 50-50% rá az esély, hogy kibírod-e vagy sem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!