Volt ma egy kullancs a bal alkalom an, ki szedtem de sajnos a feje be szakadt. Kicsit parázok a lym kór miatt. Járt így esetleg valaki?
Figyelt kérdés
#kullancs #Lyem kór
okt. 25. 22:14
1/14 A kérdező kommentje:
Elnézést, alkaromban csak a telefon javít
okt. 25. 22:14
2/14 anonim válasza:
Menj el a háziorvoshoz és kérd meg hogy csináltasson vérvételt
3/14 anonim válasza:
Mióta volt benned? A Lyme-kór csak akkor léphet fel, ha legalább 48 óráig az emberben volt a kullancs.
4/14 A kérdező kommentje:
Sajnos fogalmam sincs mióta volt bennem. Gyanítom kb 1-2 napja több nem hiszem.
Az hogy a feje benne maradt remélhetőleg nem fog problémát okozni.
Külföldön elek, ma hívtam a kórházat délután. Azt javasoltak várjak pár napig és figyeljem a csípés helyet.
okt. 25. 22:32
5/14 anonim válasza:
Az számít, meddig volt benn. Az, hogy benne maradt a fej, lényegtelen. Kicsit kipirosodik körülötte, de max egy hét és a szervezet kilöki
6/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)))
okt. 25. 22:38
7/14 anonim válasza:
Legközelebb úgy csináld, hogy tedd rá az ujjad és órajárással ellentétesen kezd el pörgetni a kullancsot, 5-10 perc alatt ki fog esni magától.
8/14 A kérdező kommentje:
Remélhetőleg nem lesz legközelebb, de köszönöm a sok jó tanácsot :))))
okt. 26. 00:03
9/14 anonim válasza:
Én sokat járok erdőben, mezőkön van amikor 10 kullancsot is összeszedek egy év alatt. Nem kell félni tőle, ezek ilyen ragadozók akik a csak éhesek és a véredet akarják, mint a szúnyog vagy a pióca.
10/14 anonim válasza:
Nem a fejében van a nyálmirigye. Furi, de így van. Tehát a beszakadt fej már nem fertőz. Olyan mint egy szálka, idővel kiesik. Legjobb békén hagyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!