Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Lehet valaki középiskolai...

Lehet valaki középiskolai tanár hipertóniával?

Figyelt kérdés

Nemrég tudtam meg, hogy lesz üzemorvosi vizsgálat, megállt bennem az ütő. Én azt hittem, ez irodai munkának minősül. K.rvára be vagyok tojva, erre tettem fel az életem, 6 évet tanultam érte, a félévek elfogytak, mást nem tudok kitanulni ingyen.

A jogsit bukom, de az nem számít.

175/97 a vérnyomásom.

okt. 14. 14:41
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Szedsz valamilyen gyógyszert rá? Mert akkor valahogy be lehet állítani normálisabb értékre.
okt. 14. 14:43
 2/19 A kérdező kommentje:
Dehogy szedek
okt. 14. 14:45
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

El kell kezdeni vérnyomáscsökkentőt szedni, hogy ne halj meg idejekorán.

Amúgy lehetsz tanár magas vérnyomással, de ha nem kezelteted, nyugdíjas tanár már nem leszel.

Az üzemorvosi vizsgálat már nem kötelező, nálunk (SZC) idén volt utoljára.

okt. 14. 14:48
 4/19 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Páromnál kötelező, nem volt vérnyomás mérés most sem, de alapból a magas vérnyomás nem kizáró ok. Viszont kezelni kell. Üzemorvosnak megmondod, hogy most tudtad meg, elküld háziorvoshoz azt ennyi.
okt. 14. 14:52
 5/19 A kérdező kommentje:

Tökéletesen érzem magam, így üzemelek. Csak ezeknek nem mindegy, milyen számokat látnak.

De hát nézzük reálisan, csak nem küldik be helyettem a magyartanárt fizikára:D

Nyugdíjas meg úgysem leszek.

okt. 14. 14:55
 6/19 Ypszilon1980 ***** válasza:
Ez nem így működik, az ország fele küzd ezzel a betegséggel, gyógyszerrel jól kezelhető, nem kizáró ok,nekem eü-ben sem az, pedig felvételnél nekem is 170 volt.
okt. 14. 15:00
 7/19 A kérdező kommentje:
Akkor jó, simán megvagyok így
okt. 14. 15:11
 8/19 anonim ***** válasza:

>Csak ezeknek nem mindegy, milyen számokat látnak.

-Neked sem mindegy, hidd el. A magas szisztolés nyomás préseli be a koleszterint az érfalba, aminek nem lesz jó vége. Az elején nem okoz panaszt, viszont attól még tele leszel plakkokkal.

okt. 14. 15:14
 9/19 A kérdező kommentje:

...és abból kialakul az atherosclerosis, stroke és akut miocardialis infarktus

nyugi, tudom:)

okt. 14. 15:19
 10/19 Ypszilon1980 ***** válasza:
Igen meg azért azzal is kell számolni, hogy a szív is sokkal nagyobb izommunkát végez és emiatt pl. nekem szívizom megnagyobbodás is van már, de szerencsére idejében lett kezelve. Persze addig én is tök jól megvoltam, de utána sokkal jobb is lett.
okt. 14. 15:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!