Ha ennyire régóta tart a reflux, gyomorégés, akkor biztos lesz már valami nagy egészségügyi gondom később?
20-on éves vagyok, de sajnos több, mint 3 éve tart. Az esetek 80 százalékában a tünetek mindennaposak és van, hogy egésznap tartanak.
Vannak időszakok, pár hét vagy még kb másfél éve volt egy 7-8 hónapos időszak, mikor jobb volt( akkor viszont a puffadással volt gondom) de általában folyamatos gondot okoz.
Állandóan ég a gyomrom, mellkasom, akármit eszek. Napi 80mg tablettát szedek rá(doki írta fel) de még ez sem segít. Most próbálom az étkezést is teljesen rendbe hozni, de már ennyi év után nagyon elegem van ebből.
Az elmúlt 1-2 hónapban időnként szúró fájdalmat, kellemetlenséget érzek a gyomrom felső részénél. Doki aut mondta, hogy egy kezdődő fekély lehet.
Mit tudnék csinálni, hogy jobb legyen? Tükrözésre csak hónapok múlva tudok menni.
Nekem 35 évesen állapították meg a refluxot. Adtak táplálkozási tanácsot, és írtak fel gyógyszert. Ugyanilyen tüneteim voltak.
A gyógyszert ki sem váltottam, mert úgy gondoltam, majd a táplálkozással rendbe hozom.
52 éves vagyok, se fekélyem, se rákom. Néha megszegem a diétát, fűszereset eszem, vagy sok csokit, vagy későre nyúlik a vacsora, de csak ilyenkor van tünetek, az se komoly. Van egy palack Salvus víz az ágyam mellett, nagy ritkán kell innom belőle, ha ég a gyomrom.
Szóval szerintem menj el dietetikushoz, és fogadd meg a tanácsait! Rendbe fogsz jönni.
Probiotikum, illetve emésztést segítő (Mezym) minden étkezés után. Mellé gaviscorn vagy sucrate gél reggel/este.
Mellesleg én is ezzel szenvedem, de nekem már gyanús, hogy a savlekötő okozza, de elhagyni meg nem tudom, mivel rebound szétszed.
Normális ha az alma is torokgombócot okoz, holott savcsökkentő? Tej is, stb...
Fájó, szúró érzés a puffadás is okozhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!