Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Cukorbeteg lehetek?

Cukorbeteg lehetek?

Figyelt kérdés

Egy hónapja gyakran pisilek, éjjel is óránként, pedig már alig iszok emiatt. Volt amikor fél litert ittam és a többszörösét pisiltem, átlátszót. Nem értem miért átlátszó ……

Ezért megmértem ma a cukromat, 8,6.

Pedig csak 2 üres zsömlét ettem előtte fél órával és ma nem is ettem semmilyen édességet. Gondolom hogy amikor megeszek egy csokit vagy egy sütit akkor magasabb. Most biztos hogy mérni fogom pár napig .

Ezzel menjek el a háziorvosomhoz?

Hova fog küldeni?

A férjem 3 hétig feküdt a belgyógyászaton, neki 38 volt.

Ugye nekem nem kell befeküdnöm?

szept. 26. 22:38
 1/7 anonim ***** válasza:
50%
8,6 mindenképp magas, menj el a háziorvoshoz
szept. 26. 22:44
 2/7 anonim ***** válasza:
60%

Az magas.Mindenképp járj ennek utánna

Hasonlóképp voltam.csak nekem éhgyomorra mértek 8,8-at.Utánna mértek még egyszer és kiderült hogy az vagyok.Szóval ne vedd te se semmibe

szept. 26. 23:08
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Irány a háziorvos. Valószínűleg elküld laborba, de jobb lenne, ha terheléses cukrot is néznének.
szept. 26. 23:45
 4/7 anonim ***** válasza:
84%
Elképzelhető, de egy mérés nem mérés, mert a vércukrot is, mint minden mást nagyon sok minden tudja befolyásolni. Első körben mérd néhány napig a vércukrodat. Éhgyomorra 6-ig jó (8-12 óra koplalás után), evés előtt 4,5-5,5-ig(3-5 óra a két étkezés között), evés után 2 órával 7,8 alatt. Ha rendszeresen tapasztalsz magasabb értékeket, akkor menj háziorvoshoz, aki labort csináltat és szükség esetén tovább küld.
szept. 27. 05:33
 5/7 anonim ***** válasza:
89%

Két üres zsemle után fél órával a 8,6 nem magas. Ha két órával utána annyi, akkor van gáz. A cukorbetegség jele nem a sok pisilés, hanem a szomjúság, sok ivás és sok pisilés. Ugyanis a túl sok vércukortól valóban sok pisiléssel szabadul meg a szervezet, de a sok folyadékvesztés miatt szomjas leszel és sokat iszol.

Ettől még ha ilyen miatt aggódsz, konzultálj a háziorvossal. Az is jó, ha a 4-es által írt módon méregeted pár napig, és akkor mégy az orvoshoz ha ott látod, hogy gáz van.

szept. 27. 08:01
 6/7 anonim válasza:
A vércukor étkezés után 30-60 perccel a legmagasabb, így ha 2 üres zsemlét ettél kb akkor nézted amikor cukorcsúcson voltál. Valóban nem a legjobb érték de ne ess kétségbe, 3-5 pontos cukorterhelést nézess, ha tudsz kérj mellé inzulint is.
szept. 27. 08:04
 7/7 PMC Wagner ***** válasza:
100%

még két órával étkezés után is 8,6 egyáltalán nem magas, 9-ig rendben van. Ha a reggeli éhgyomorra ilyen akkor az szar.

Egyébként a zsemle sokkal jobban felviszi mint a csoki például. Ha éhezteted magad és utána eszelaz is hirtelen megdobja de ez normális.

Bár ez lehet egyénenként eltérő de a szomjúságot stb tüneteket azt akkor okoz ha huzamosabb ideig azaz jó pár órán át 17 körül van. 20 felett meg már rosszul lét is kíséri.

Egyébként akár mikor elmész egy rutin laborvizsgálat már kimutatja hogy van-e gond vagy nincs. ha tovább küldenek akkor cukororvosnál egy vérvételből kiderül ( ma már ki tudják mutatni a három havi átlag cukrod) nincs szükség terheléses vizsgálatra, azt inkább a kismamáknál alkalmazzák

üdv egy 2-es tipusú diabéteszes

szept. 27. 10:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!