Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Tegnap lázas voltam. Nem...

Tegnap lázas voltam. Nem vettem be lázcsillapítót, nem használtam semmi egyebet sem, csak vizet ittam. Mára elmúlt a láz. Ez hogy lehet? Egész nap pihentem, feküdtem, kb csak inni és pisilni keltem fel. Jó, fogat is mostam. De nagyrészt fekvés volt.

Figyelt kérdés

Tegnap napközben 38,8 volt. 2 óránként volt mérve. Este 22 körül már 38,3 volt, ha jól emlékszem.

Ma reggel 37,3.

szept. 20. 08:26
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Úgy, hogy a láznak van egy olyan szerepe, hogy a kórokozó ami megbetegített azt megsemmisíti.

Na persze ez nem ilyen egyszerű, mint ahogy leírtam de nagyjából erről van szó. Ha az ember bírja a lázat, nem akadályozza nagyon a pihenésében akkor nem is tanácsos lázat csillapítani pont ezért.

Én is így szoktam járni. Egy napig van 38,5-39,2 fok közötti lázam aztán ha nem húzom le akkor másnapra már kutya bajom.

szept. 20. 08:55
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
A láz leggyakrabban a délutáni órákra megy fel. Lehet, hogy később még lesz.
szept. 20. 08:59
 3/6 anonim ***** válasza:

A láznak ez a természetes viselkedése. Először fölmegy, akkor szarul vagy, dideregsz, mert a szervezet 150%-on teker, hogy felfűtse magát. Utána míg magasan van, már kicsit jobb, de azért fájhat a fejed stb. Betegségtől függően egy idő után a szervezet letekeri a termosztátot és visszahűti magát, ilyenkor izzadsz, automatikusan kitakarózol, és ebben a fázisban már jól is esik egy langyos zuhany hogy meggyorsítsa a folyamatot (és ilyenkor ajánlott is lehet, ha nem szédülsz vagy ilyesmi).

A lázbarát app tudástárát ajánlom, ott mindezek részletesen le vannak írva:

[link]

(Ugye kamu a kérdés? Csak a tegnapi lázcsillapítós alapján írtad, az ott összehordott sok hülyeség miatt, hogy terjeszd az igét? Hátha belinkeli valaki a lázbarát appot...)

szept. 20. 09:59
 4/6 A kérdező kommentje:

#1. Köszönöm szépen!

#2. Egyelőre lentebb ment, már hőemelkedés sincs.

#3. Egyáltalán nem kamu a kérdés!

Arról a "lázbarát" alkalmazásról pedig életemben először hallottam, a hozzászólásodból.

Miféle igét akarnék terjeszteni?!

szept. 20. 10:11
 5/6 anonim ***** válasza:

#3 vagyok, akkor tényle ajánlom a lázbarát app tudástárát.

(Az igeterjesztést úgy értettem, hogy ha te már tudod, hogy a lázat nem szükséges csillapítani, de sokan még nem tudják, akkor ezt a tudást akarod terjeszteni. Szokták így mondani.)

szept. 20. 10:17
 6/6 A kérdező kommentje:

#5. Azért kérdeztem, mert nem szoktam lázas lenni és nem voltam képben, nem jártam utána. Nem is tudom, hogy ezt megelőzően mikor voltam legutóbb lázas.

Tegnap pedig lázas voltam és egy egész más témában olvastam, csak mellékesen volt megemlítve 1 mondat a "láz nem csillapítás" ügyben.

Lehet, hogy majd megnézem azt az alkalmazást, amit javasoltál.

Nem vagyok egy nagy alkalmazás használó...

Mindenesetre nem kellett volna így letámadni, hogy ilyen körmönfont taktikákat alkalmaznék valami eszme terjesztésére.

szept. 20. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!