Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mi okozhatja a derék-, oldal-...

Mi okozhatja a derék-, oldal- és hasfájdalmat?

Figyelt kérdés

Kismama vagyok (18 hetes) és elkezdett fájni a derekam, oldalam, de gondoltam a baba növekedése miatt húzódik. Egyik nap annyira nagyon fájt (néha már égő érzés volt) és nyilalt is a hasamba, alhasamba, hogy este aludni sem tudtam, magnézium és pihenés után sem múlt el, így elmentem a kórházba. Ott a sürgősségin vesekőre gyanakodtak, de a másnapi urológiai vizsgálaton kiderült, hogy nem az. Onnan nőgyógyászatra küldtek gondolva lehet úgy fekszik a baba, de csak egy méhszájat néztek, mert ennyi idősen túl kicsi a baba, hogy bármit is ennyire nyomjon. Ott gerincsérvre gyanakszanak, szóval mehetek további vizsgálatra.

Ez a harmadik terhességem (császáros szülés), de soha nem éreztem még ekkora fájdalmat.

Valakinek volt hasonló? Mit mondtak az orvosok? Minél hamarabb meg akarom szüntetni ezt a fájdalmat gyógyszer szedése nélkül...

szept. 12. 19:18
 1/3 anonim ***** válasza:
Az urológus mi alapján és mikor állapította meg, hogy nem vesekő? A vesekő nem csak akkor fájdalmas amikor még látható pl. UH-val a vesében, vagy a húgyutakban, hanem miután már kiürült, akkor is. Mert felsérti a nyálkahártyát, ahogyan áthalad rajta. Mert a panaszod, ahogyan leírtad, vesekőre utalnak.
szept. 13. 10:40
 2/3 A kérdező kommentje:
Ultrahangot csinált, de röntgent és CT-t a várandósságom miatt nem lehetett. A vizelés nem fájdalmas és nem véres, lázam nincs gondolom emiatt is gondolja úgy, hogy nem vesekő. Annyit mondott, hogy ha rosszabbodik, lázam lesz menjek sürgősségire és lehet katétert helyeznek fel. Hétfőn kell kontrollra mennem, illetve addig kaptam 2 tasak fosfomycint.
szept. 13. 12:41
 3/3 A kérdező kommentje:
Azóta meglett a vizelet eredmény, ami negatív.
szept. 13. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!