Koleszterin csökkentő szedése fiatalon?
Kezdd el szedni és mellette drasztikus életmódváltás. 3 hónap múlva mehetsz kontrollra. Addig már meglászik hogy a diéta es a sport mennyire elég.
Sok sok omega 3 (avokádó, magvak, hal), semmi feldolgozott (nápolyi, keksz), húsból csak a zsírszegény. Marhát elfelejteni. Sok zöldség
Dehogynem. Apám 51 évesen kezdte szedni. Majd egy év kellett de azóta nem volt rá szüksége. Most 59.
A helyes dontes ha beszeded és minden mást megteszel amit meg tudsz tenni és nem hagyod hogy elbassza az életesélyeid ilyen fiatalon
Én is szedtem koleszterincsökkentőt pár évig. Aztán csökkenni kezdtek az értékek, és leállította az orvos. Annyi változás volt közben, hogy reggelire sok rostot -zabpelyhet- ettem aludttejjel. Ez okozhatta a csökkenést.
Neked viszont a májértékekkel is gond van, valszeg az okozza a magas ldl-t. Ki kellene vizsgálni, mi van a májaddal/epéddel, mert fiatal vagy, nem lenne elég csak csökkenteni a koleszterint, mint az öregeknél.
Tévhit, hogy nem lehet abbahagyni. De mutatok valamit, ami az én koleszterinszintemet 6.7-ről 3 hónap alatt levitte 5.4-re gyógyszer nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!