Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Nagyon érzékeny a gyomrom, a...

Nagyon érzékeny a gyomrom, a legenyhébb fűszeres, csípős ételekre is elkezd égni, mit tehetek?

Figyelt kérdés
A savcsökkentők nem segítenek. Talán helyette van valami jó ötlet.

szept. 4. 09:45
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Arra is figyelj, hogy ne igyál túl forró italt (kávét, teát), ne egyél túl forró levest és - amit már más is írt - ne egyél csípős, túlfűszerezett ételeket!

Ne igyál éhgyomorra teát, kávét, csak étkezés után!

szept. 20. 12:44
 22/24 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy lemaradtam valahol, ebben az esetben elnézést kérek.

Ultrahangon voltál? Mert hogy ez simán lehet epe probléma, epekő. Akinek gond van az epéjével zsíros/olajos, fűszeres, magos ételeket nem tud enni, mert savas lesz tőle meg puffad.

szept. 22. 06:33
 23/24 A kérdező kommentje:

"Lehet, hogy lemaradtam valahol, ebben az esetben elnézést kérek.

Ultrahangon voltál? Mert hogy ez simán lehet epe probléma, epekő. Akinek gond van az epéjével zsíros/olajos, fűszeres, magos ételeket nem tud enni, mert savas lesz tőle meg puffad." Nem maradtál le, erről nem volt szó, voltam hasi UH-n, ott először epeköveket mondtak, amiről pár év után kiderült,hogy epepolipok. Köszönöm az infót, lehet polip esetén is a zsiros, olajos, fűszeres ételektől leszek savas, puffadok? A magos ételeknél pontosan mire gondolsz?

szept. 22. 08:32
 24/24 A kérdező kommentje:
A magos ételek az apromagvas gyümölcsök pl. eper vagy a magvak mint szezámmag vagy valahol pl. a mandulát is ide sorolják?
szept. 22. 08:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!