Mitől lehet csípős széklet?
1/12 A kérdező kommentje:
2023. máj. 22. 18:23
veletlen elkuldtem:
ha egyszerre több epe ürül (epesav) , akkor okozhat ilyen tüneteket
2023. máj. 22. 18:24
R.I.P kettes :D
Amúgy lehet sok csípős ételtől vagy kevéstől ami viszont nagyon erős (ghost peppertől nekem is volt).
2023. máj. 22. 18:25
Fene a gusztusod, én biztos nem kóstolgatnám.
2023. máj. 22. 20:21
6/12 A kérdező kommentje:
3 as kosxi. Es ha epesav, akkor mi a gyogymod? Ez milyen betegseg, fertozes? Vagy csak dietazni kell? Miert alakul ki?
Hát elsőnek is: nem szokott fájni a jobb bordaív alatti? Kicsit kellemetlen, vagy netalán szúró fájdalom? Kisugározhat a jobb lapockába és/vagy a gyomorba is. Az epe nem megfelelő ürülése okozza, pang az epefolyadék, ami felgyűlve egyben kiürül a széklettel. Ilyenkor lehet sárgás vagy zöldes is a széklet. Ezt okozhatja epekő, epevezeték megtörése, vagy egyszerű diéta hiba.
A légyeg, hogy sok folyadékot kell fogyasztani, hogy maga az epe híguljon, így könnyebben távozik. Illetve minden nap reggelente kell fogyasztani zsíradékot, de keveset, amennyi beindítja az epetermelést: pl egy darab tojás.
Ha túl sok zsírt eszel, az sem jó, mert az epehólyagod állandóan termelni fogja az epét, ami szintúgy káros. Szóval lényeg a kiegyensúlyozott zsírfogyasztás és a sok folyadék.
2023. máj. 23. 15:44
8/12 A kérdező kommentje:
7. Fejen talaltad a szoget. Volt egy hasi serulesem, azota faj a hasam. Megserult a majam is, érdaganat lett rajta azota es a verkepemen is emelkedettek a maj ertekek.Es a szeklet olyan amit leirtal, sargas zoldes. Emellett olyan maro savas erzest erzek a hasamban, meg levegot se kapok rendesen tole. Orvoshoz mar mentem vele, de lekoptattak mivel ultrahang es hasi ct se vett eszre elvaltozast. Csak ezt a hemangiomat vettek eszre a majamon ami novekszik. Jobb bordaiv alatt tenyleg szokott fajni, de meg az oldalam is, ott ert az utes is. Ennek mar tobb honapja.
Valószínűleg az epéd is sérült akkor, megtörhetett az epevezeték. Nézz utána az epe diétának. Amit tudok még ajánlani, az a borsmenta tea, naponta fél-egy liter, szépen kihajtja az epét. Van még egy természetes "gyógyszer", Rowachol a neve, gyulladást is csökkent, illetve segíti az ürülést.
2023. máj. 23. 16:48
10/12 A kérdező kommentje:
Koszi szepen. Es meg azt kerdeznem hogy ha tegyuk fel megtort az epevezetek, akkor az epe nem kerul a hasuregbe? Okozhat hashartya gyulladast? Mert attol picit tartok. Vagy hova kerul az epe tartalom ha serult a vezetek? Mar tobb honapja erzem ezt a maro erzest a hasamban, de gastroenterologus refluxot allapitott meg meg nyitott gyomorszajat. Vagy lehet olyan is hogy epés reflux? Igazabol ez a csipos wc zes csak tegnap volt eloszor, ma azert enyhebb volt a csipes. Viszont a hasfajas az stabil sajnos tobb honapja.
Kapcsolódó kérdések: