Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ha náthás vagyok akkor szedjem...

Ha náthás vagyok akkor szedjem be az allergia gyógyszert? Vagy teljesen hülyeség?

Figyelt kérdés

#allergia #nátha #influenzaszerűség
szept. 4. 08:07
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem teljesen értem a kérdést. Ha náthára akarod beszedni, akkor teljesen hülyeség, mert az allergiás orrfolyást más okozza mint a nátha. Ha allergiás vagy, akkor túl sok hisztamint termel a szervezeted valamilyen anyag ellen, ezért jelentkeznek az allergiás tünetek. Az allergiagyógyszer csökkenti a hisztamint, ezáltal megszűnik a tünet. Ezzel szemben ha náthás vagy, akkor ott vírusfertőzés okozza a tüneteket, tehát teljesen hatástalan. Ha viszont allergiás vagy és mindeközben náthás is, akkor beveheted.
szept. 4. 09:16
 2/4 anonim ***** válasza:
Sima náthára is ajánlják az allergia gyógyszert, mert összehúzza az orrnyálkahártyát, szóval nyugodtan szedd, nálunk a gyerekorvos ezzel kezdi a náthát, valamilyen antihisztamin+orrspray (orrspray max 5 napig).
szept. 4. 09:25
 3/4 A kérdező kommentje:
1 es amúgy is szedtem az allergia gyógyszert,mert klímától egyfolytában tűsszögtem ,csak azt nem tudom ,hogy most beszedjem e ,vagy teljesen felesleges ha úgyis náthás vagyok!?
szept. 4. 09:35
 4/4 A kérdező kommentje:
2es köszönöm ,ezt én is hallottam már ,akkor beszedem
szept. 4. 09:47

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!