Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ez a vércukorszint normális?

Ez a vércukorszint normális?

Figyelt kérdés

Egy kávé után (három kanál cukorral) kb. fél órával megettem egy banánt. Ezután kb. negyed órára rosszul éreztem magam. Olyan érzés volt, mintha feszítene valami belülről, kicsit hányingerem lett, mintha nagyon vert volna a szívem, kicsit remegett a kezem.

Vérnyomásom megmértem, mert az alacsonyabb szokott lenni, de most rendben volt. Pulzusom is jó volt, hiába éreztem rossznak.

Vércukrom viszont 9 lett.

Egy hete volt laborom, akkor az éhgyomri vércukrom 4.6 volt.

Normális a 9es vércukorszint ennyi idővel cukros dolog fogyasztása után?

Annyi hogy napok óta alig aludtam,mert a babám lázas, lehet attól voltam rosszul vagy egy kis pánikroham, nem tudom mire gondoljak már.

aug. 19. 11:45
 1/3 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Hát éppenséggel a 9-es cukorszint miatt is lehetett rosszullét, de amúgy simán felmehet 9-ig is a vércukorszint ennyi cukor bevitel után plusz a pánik miatt. Étkezés után 1,5-2 órával nem lehet magasabb a vércukorszint 7,8 mmol/l-nél, afelett cukorbetegség. Nálad étkezés után kb. 45 perccel mérve volt 9, ami egyrészt lehet simán csak 8 is, mert annyit tévedhet a kapilláris vérből mért cukorszint, meg a szerkezet/tesztcsík is.
aug. 19. 12:27
 2/3 A kérdező kommentje:
De jó, köszönöm!
aug. 19. 12:42
 3/3 A kérdező kommentje:
Most már 4.6 lett, másfél óra elteltével. De még egyszer ma azért mérni fogom, evés előtt, meg utána két órával. Aztán megnyugszom, ha jó. :)
aug. 19. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!