Ha a száraz köhögést hurutos váltja fel, akkor súlyosbodásra kell gyanakodni?
Egy ideje köhögök, mondjuk egy hete, de eddig száraz volt, ma viszont föl is jött vmi egy kicsit, pedig náthás sem vagyok.
Eszembe jutott, hogy ismerős mondta, hogy három gyereke is tüdőgyulladásos, akkor tán nekem is az van...?
Futás orvoshoz?
Ó, bárcsak igazad lenne!
Bejelentkezzek a háziorvosomhoz vagy fölösleges?
Oké, köszi, jogos, fölösleges időm és pénzem vizitdíjra amúgy sincs, remélem, igazad van, dr. Gyakori kérdések felhasználó! :D
Mondjuk nálam lehet írni is a háziorvosnak, szerintem az ingyenes, ha beenged a rendszer, az nyugtatna meg igazán (külföldön élek).
Megírtam ugyanezt a kérdést a háziorvosomnak is, de figyelmeztetett a rendszer, hogy csak nem sürgős esetekre van, mert az orvosoknak öt munkanapon belül kell válaszolniuk, végül is az volt a kérdésem lényege, hogy aggasztó-e annyira a kb. egy hét száraz köhögést felváltó kis hurut annyira, hogy elmenjek hozzá vizsgálatra, ha amúgy sem náthás nem vagyok, orrváladékom sincs, lázam sem hiszem, aggasztó-e ez, vagy tán csak száraz a levegő (bár ahol én lakom, ott inkább télen szokott száraz lenni... Másfelől viszont az is igaz, hogy most nyáron viszont mindenki mindenhol légkondizik, ami viszont biztosan szárítja is a levegőt...
Talán tényleg kéne egy párásító...
Vagy legalább víz párologni, mint télen a fűtésen...
Bár előbb vmi mérőeszköz kéne a levegő víztartalmára, barométer, ugye? Nem mintha tudnám, hogy milyen számok az ideálisak, de lehet, hogy ez a köhögésem oka?
Vagy nem, mert akkor nem lenne hurutos is, hm?
Bárcsak idetévedne egy orvos is!
Túltolod az egészet!
Inhalálj, tegyél egy lábasba/magas falú tálba forrásban lévő vizet, hajolj rá kb 30 cm-re (vagy addig ameddig "jól" esik a meleg és inhalálj és dobj egy törülközőt a fejedre
Fú, hallod lezsibbadtam ettől, amit leírtál... egyetemi eü.végzettségem van, de ennyire tök felesleges vizsgálatokat az életben nem hallottam. Betegség után felszakad a váladék és ezt egy tök normális ÉLETTANI FOLYAMAT, nincs vele teendő.
Kezdésnek annyi, hogy egy orvos röntgen nélkül, csupán sztetoszkóppal hallja, ha tüdőgyulladás van vagy tiszta a tüdő. De mondjuk elküld röntgenre, ami teljesen negatív lesz, ezért kitalálja, hogy VÍRUS és ezért elküld vérvételre. De minek? Milyen eredményt várunk? Láz nélkül a crp meg a vérsejtsüllyedés is tök normalis lesz. Pluszban még antiBIOTIKUMOT írnak a VÍRUSRA!
De ha neked így a jó és képtelen vagy a logikus gondolkozásra, akkor megérdemled.
Le lett írva, hogy ez a folyamat normális légúti fertőzések után, nem értem, hogy nem tudod megérteni.
Bocs...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!