Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Lehetséges az, hogy egy ember...

Lehetséges az, hogy egy ember emlékszik egy epilepsziás "nagy rohamra"?

Figyelt kérdés

Félreértés ne essék, nem arra gondolok, hogy teljes mértékben emlékszik arra a 2-3 percre, hanem akárcsak pár másodpercre. A háziorvosom véleményéből én azt következtettem le, hogy nem, ilyen nincs, a neurológusomat pedig most nincs lehetőségem megkérdezni és reménykedek abban, hogy hátha akad itt egy szakember vagy valaki, aki ért ehhez a témához.

Én emlékszek rá, igazából csak az elejére. Mindig ugyanúgy indul, szemfelakadás, remegés stb. tisztában vagyok azzal, hogy mi történik velem, de ezzel ugye nem tudok semmit sem kezdeni csak várok arra, hogy vége legyen. Amikor nem volt körülöttem ember és akkor volt rohamom, ezt nem igazán akarták nekem elhinni. Miért?

aug. 4. 23:53
A kérdező szavazást indított:
igen
nem
5 szavazat
 1/4 anonim ***** válasza:
Epilepsziás nagy rohamok során általában nincs emlék a rohamról, de egyes esetekben az ember emlékezhet a roham kezdetére vagy az előtti állapotra (aura).
aug. 5. 00:15
 2/4 anonim ***** válasza:
Fokerdesre valaszolva igen. A focalis tudatos epilepsziara tudatanal van az illeto. Egyebeknel talan meg igen, de nagyon ritka. Egy harmadik opcio lehetett volna, hogy lehet vagy valami.
aug. 5. 07:57
 3/4 anonim ***** válasza:
Aki csak szemtanúja, miért ne emlékezhetne rá?
aug. 5. 19:16
 4/4 anonim ***** válasza:

Én annyira emlékszek a rohamból, hogy megérzem a furcsa szagokat, és hogy nem értem mit beszélnek körülöttem. Ez kb 3-4 másodperc. Utána már semmire sem emlékszem. Egy roham (nagy roham) általában 10-30 perc. Miután magamhoz térek, semmire sem emlékszem. Még jó ideig utána már "ébren vagyok" de akkor sem értem mi van körülöttem.

Szóval ha te a roham elejét kérdezed, akkor igen (legalábbis én) de ez max 10 másodperc, de lehet sokat mondok.

aug. 5. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!