Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mégis mi történt a szememmel?

Mégis mi történt a szememmel?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 3. napja már, hogy üvegtesti homályom lett a semmiből az egyik szememben (itthon "diagnosztizáltam"), nem olyan zavaró, mint amikről olvastam, igazából egy pont megy néha ide-oda, de mivel eddig nem volt ilyen bajom, aggaszt. Néha kicsit meg is fájdul, nem durván, és amikor elmúlik el is feledkezem a dologról. Semmi más tünetem nincs, egy kicsit sem piros a szemem, nem könnyezik, nem váladékozik, nem viszket, leteszteltem és ugyanolyan tisztán látok vele, mint eddig, konkrétan ezeken kívül semmi sincsen. Előtte lévő napokban nem aludtam jól (megint lelki gondok), sok stressz ért az utóbbi időben, azt hittem emiatt van, de inkább az zavar, hogy néha fáj. Nem vagyok szemüveges, mindig patent volt a látásom, bár igaz nem éppen tegnap nézték meg utoljára. Éppen ezért nem mertem sűrgősségire menni mert biztos hülyének néznének, viszont szemorvoshoz másfél hónap múlvára kaptam időpontot.:) Tanácstalan vagyok, hogy mit kéne tenni, valami oka biztos kell legyen. Vannak pszichés-lelki problémáim, jelenleg csak pszichomókusom van, de nem tudom, hogy ezek kiválthatják-e. Tapasztalat?

23/L

aug. 4. 18:26
 1/2 anonim ***** válasza:
Az üvegtesti homályok gyakran az üvegtestben lévő kollagénrostok elmozdulása miatt alakulnak ki, ami fiatalabbaknál is előfordulhat. A fájdalom ritka, de stressz vagy fáradtság okozhatja. Az otthoni kezeléshez pihentesd a szemed, alkalmazz mesterséges könnyet, és figyelj a megfelelő alvásra. Ha a tünetek továbbra is fennállnak vagy változnak, fontos, hogy szakorvosi vizsgálatot végeztess.
aug. 5. 00:27
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Rendben, a dokihoz sajnos amúgy sem jutok el előbb. Talán addig elmegyek a háziorvoshoz akkor, egyelőre nincs nálam semmilyen otthoni segédeszköz.

aug. 5. 08:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!