Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mitől lehet manapság ennyi rákos?

Mitől lehet manapság ennyi rákos?

Figyelt kérdés

Majdnem minden hónapban megtudom valakiről, hogy az lett (ismerősöm, barátnőm ismerősei/rokonai, munkatársak között tűnt fel eddig).

Sajnos egyre alacsonyabb életkorban, az eddigi legfiatalabb 2 éves körüli).

Vagy a médiában is pl. Katalin hercegné.

Van, aki meggyógyult és van, aki sajnos már nem él.

aug. 1. 21:29
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
83%
Biztos, hogy a modern ember életmódja nagy szerepet játszik ebben, de szerintem az is, hogy ma már sokkal jobban tudják a különféle kórokat diagnosztizálni. Régebben, amíg kevésbé volt fejlett az orvostudomány, szerintem csomó betegséget egyszerűen nem vettek észre. Aztán az is közrejátszhat, hogy tovább élünk, mint az őseink, egy hosszabb időtartam alatt pedig több potenciális betegség érhet bennünket.
aug. 1. 21:35
 2/19 anonim ***** válasza:
30%
Kérdezd meg tőlük, hogy be vannak-e oltva, és már meg is lesz a válasz.
aug. 1. 21:47
 3/19 anonim ***** válasza:
35%

2.

Nemattóvan. (irónia)

aug. 1. 21:52
 4/19 anonim ***** válasza:
83%
Már Hippokratész is elkészítette több rákfajta leírását... Szóval régen is voltak rákos megbetegedések. Igaz nem ennyi mint manapság, de el kel ismernünk hogy ennyi káros anyag sem vett körül bennünket. Nekem mind a két nagymamám rákban halt meg (az 1960-as években), az sem igazán ma volt....
aug. 1. 21:55
 5/19 anonim ***** válasza:
78%

Régebben is volt sok rákos beteg, de a legtöbbet nem diagnosztizálták és nem kezelték, emellett általában nem volt publikus dolog.

Másrészt az emberek áltagéletkora is hosszabb lett, ezért több ember megéri az öregkori rákfajták kialakulását.

Természetesen az életmód elösegítheti több rákfajta kialakulását, de nem csak ezen múlik.

aug. 1. 22:03
 6/19 A kérdező kommentje:

Amit írtatok, mind megfelelő magyarázat volt, eddig...

Viszont nemrég, aki meghalt 40 éves volt. Aki most lett rákos 30. Aki ket éve szintén 30 valamennyi. Plusz a gyerek nemrég.

Szóval nekem az a fura, hogy nagyon lement a kor.

Én is gondoltam arra, hogy lehet amiatt, mert tudjuk diagnosztizálni. De itt olyanok vannak, hogy az egyiküknél, aki mellrákos, az egyik melle jóval nagyobbra nőtt pár hét alatt. Vagy valakinek a hasa nő meg. Ilyenekről azért régen nem hallottam az idősektől. Mert biztos mondták volna, hogy ez vagy az történt az illetővel, mégha nem is tudták, hogy rák, vagy nem tudták beazonosítani a betegséget.

Kérdeztem en is az oltasokat. Volt, aki be volt oltva, volt, aki nem.

És már lassan az az érzésem, hogy több rákos megbetegedés van, mint a korona időszak alatt koronás, akiről hallottam...

aug. 1. 22:46
 7/19 anonim ***** válasza:
54%
Bizonyos ráktípusok eleve fiatalabbakra jellemzőek.
aug. 2. 08:58
 8/19 anonim ***** válasza:
27%
Jelentős szerepe van a diagnosztikának. 1990 előtt sem MR, sem CT vizsgálat nem volt Magyarországon példának okáért.
aug. 2. 09:01
 9/19 anonim ***** válasza:
69%

Képzeljétek el, hogy valamelyik nap arra gondoltam, hogy befestem a hajam (mert miért ne?). Meg is vettem, de a neten utána olvastam, hogy hogyan kell az allergia tesztet végezni előtte és utána sorra jöttek fel a kutatasok, hogy összefüggést találtak a hajfestékhasználat és bizonyos daganatok kialakulása között. A hajfestékben több ezer! kémiai anyag van, aminek jó része karcinogén.

Hát úgy gondoltam, hogy inkább maradok természetes.

aug. 2. 09:15
 10/19 A kérdező kommentje:

Köszönjük az infót!

Igen en is hallottam már ezt a hajfestékes dolgot...

Amúgy nem hinném, hogy csak jobbak a műszereink és azért vesszük észre. Nekem halt már meg régi osztálytárs (szintén 30 körül), egyik munkatársam már nem dolgozik, de még él, viszont szüleimnel, nagyszuleimnél ilyen nem volt. Talán a 30-40 éves osztálytalálkozójukra volt egy-ket osztálytárs, aki már meghalt.

Szóval szerintem arányaiban most sokkal több a haláleset és alacsonyabb korosztályban.

aug. 2. 12:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!