Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Miért nem mondta meg az orvos...

Miért nem mondta meg az orvos azonnal, hogy infarktusom van?

Figyelt kérdés

Nem ma történt, hanem vagy fél éve kb.

Biciklivel elmentem a háziorvoshoz mert nem éreztem magam valami jól. A háziorvos megvizsgált, már majdnem el is engedett, mire megszólalt, hogy "Várjon csak egy picit! Csinálunk egy EKG-t."

Lehúzta az EKG-t, majd azt mondta, hogy menjek ki a rendelőből és üljek le a váróba, majd szólít. Ekkor nem sokára hirtelen megjelent 3 mentős akik nagy felszereléssel mentek be a rendelőbe. Először néztem furcsán de nem gondoltam, hogy miattam jönnek.

Majd utána az orvos beszólít a rendelőbe, hogy "na jöjjön csak". Na ekkor már gyanítottam. Aztán akkor mondták meg, hogy infarktusom van. Kaptam a mentősöktől vagy 9 tablettát meg infúziót aztán szirénázva bevittek.

Miért nem mondta meg azonnal az orvos, hogy mi a bajom?

júl. 29. 07:33
 1/10 anonim ***** válasza:
97%
Hogy ne halj meg az ijedtségtől, amíg meg nem érkezik az erősítés.
júl. 29. 07:36
 2/10 A kérdező kommentje:
Nem haltam volna meg tőle. Utána se ijedtem meg nagyon, mert éreztem, hogy úgyse lesz semmi baj.
júl. 29. 07:45
 3/10 anonim ***** válasza:
95%

EZT állítod TE, de egyrészt egész más, ha elképzelsz valamit, meg más a valóság, emellett, ha te nem is reagáltál volna így, sok más ember igen.

Meg az infarktusod sem volt igazán komoly, fölösleges lett volna idegesíteni.

júl. 29. 08:00
 4/10 anonim ***** válasza:
0%
Jobb lett volna, ha elenged. Ma is boldog tudatlanságban élnél.
júl. 29. 19:51
 5/10 anonim ***** válasza:
80%
Azért nem mondta meg, mert hülye az EKG-hoz! A mentők megerősítését várta, vénát szúrni meg nem tudnak. El kellett volna indítani a terápiát, amíg a mentő kiér. Minimum lefektetni, feltenni rád a monitort, kötni egy vénát meg beadni a szükséges gyógyszereket. ASA, Clopidogrel, Heparin ezek többsége megtalálható haziorvosi rendelőkben is. Nem pedig felügyeletlenül kiültetni. Egyébként biztosra nem tudhatta, hiszen ahhoz labor is kellett volna, de tünetek plusz EKG eltérés esetén eljárhatott volna picit szakszerűbben is.
júl. 30. 09:21
 6/10 A kérdező kommentje:
#5 Van mentős ismerősöm és mondtàk, hogy nem ritka az az eset, hogy háziorvos hívja őket azzal a bejelentéssel, hogy "nem tudja mi a baja a betegnek".
júl. 30. 12:28
 7/10 anonim ***** válasza:
Persze, hogy nem tudja mindig ülhetne ott egy agysebész is három szakvizsgával. A legjobb orvos is csak a fizikális vizsgálatokra, meg a rendelőben megtalálható eszközökből tud alapozni. Ha kicsit összetettebb a dolog kell a labor is, meg a képalkotók. Egyebként sem volt infarktusod.
júl. 30. 12:49
 8/10 A kérdező kommentje:
#7 Dehogynem volt, rajta van a zárójelentésemen. Stenteltek is.
júl. 30. 15:27
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos az igazság az 5-ös válaszában van. Fogalma nem volt a háziorvosodnak, hogy mi van veled, hogy infarktusod van. Ezért nem mondta.
júl. 30. 15:47
 10/10 drandrew112 válasza:

Felügyelet nélkül hagyni nagy hiba volt...

Ha a váróban áll meg a keringésed és senki nem veszi észre mert pont egyedül vagy akkor már lehet későn ér oda a mentő.

Remélem a kivonulók rendesen kiosztották ezért a háziorvost...

okt. 31. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!