Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Volt már valami eltérésetek a...

Volt már valami eltérésetek a laboreredmenyeitekben ?

Figyelt kérdés
Voltam vervizsgálaton es volt egy két eltérés doki mondta az eredmenyeim rendbe vannak , de utána néztem a neten es ösze visza írnak minden féle betegségről és most parázok meg akor is ha a doki mondta nincs probléma … volt valaki így ?

#Verké
júl. 23. 23:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Néhány csekély -mondjuk 10 %- eltéréssel nem kell foglalkozni, bármi okozhatja.

Ha komoly a baj, nagyobb az eltérés.

Nálam is előfordul időnként 2-3 csillag...

júl. 23. 23:45
 2/11 A kérdező kommentje:
Neked miben szokot elteres lenni?
júl. 24. 00:07
 3/11 anonim ***** válasza:

Emlékszem pár éve kimutatta a vérkép, hogy cukorbeteg vagyok. Visszavettem a cukorból, állandóan fáradt voltam, szédültem, alacsony vérnyomás, stb. Pedig nem egyik pillanatról a másikra hirtelen iktattam ki minden cukrot, csak pl első lépésként édesítőszert tettem a teába (nagyon teás vagyok, sokat iszom)

Csináltak terheléses cukor vizsgálatot, előtte 8,6 volt a cukrom, megitatták velem a cukros löttyöt, utána 5,8. Doki annyit mondott rá, érdekes. Azóta se foglalkozom vele különösebben. Visszavettem a cukrot, mert nagyon nem volt jó, hogy séta közben majdnem beájultam többször is (bár tényleg kevesebb cukorral iszom most a teát, mint X éve :D)

júl. 24. 00:37
 4/11 anonim ***** válasza:

Koleszterin -az orvos szerint ilyen csekély eltérésért nem érdemes -mások szerint nem is javasolt- gyógyszert szedni;

Húgysav -egyszeri eltérés, korábbi-, későbbi normális;

Stb.

júl. 24. 00:52
 5/11 Ypszilon1980 ***** válasza:
A labor eredmények kiértékelése egy sokkal bonyolultabb folyamat, minthogy a google-ban rákeresel pár értékre, összefüggéseket is kell nézni. Ha az orvosod azt mondta semmi bajod, akkor nincs, feleslegesen idegesíted magad.
júl. 24. 06:58
 6/11 A kérdező kommentje:
De az is erdekes hogy az egyik ismerosomnek megvolt valami emelkedve az egyik orvos azt mondta hogy ez teljesen rendbe van míg egy masik azt hogy az mar magas .. enyire mas szemel nézik vagy nem ertem
júl. 24. 14:39
 7/11 Ypszilon1980 ***** válasza:
Igen, ez is lehetséges, meg az is, hogy mik a panaszok, vagy tünetek. Amúgy 8,6-os cukorral nem csinálnak terhelésest.
júl. 24. 14:44
 8/11 A kérdező kommentje:
Nekem a rbc ertekem volt magasab felso hatar 5,70 az en eredmenyek meg 5,78 volt de neztem pl webbetegen ott 6,10 a felso hatar , minden mas rendbe volt par ertek volt meg kozel a felso hatarhoz de normalba volt minden
júl. 24. 14:50
 9/11 Ypszilon1980 ***** válasza:
Értem. Nekem is mértek már 6,7-et éhomit, aztán nagy jajgatás, hogy magas meg minden, érdekes, sem előtte, sem utána sosem volt magasabb 5,6-nál. Még akkor monitoroztam is itthon, teljesen rendben volt mindig is.
júl. 24. 15:41
 10/11 anonim ***** válasza:

3-as vagyok, a "cukros"

7-esnek válaszként: nem tudom, az eredeti vérkép mit mutatott, az alapján terhelésesre küldtek, és amikor mentem, ott egészen tisztán emlékszem, hogy rögtön előtte 8,6 volt, utána 5,8. Nem tudom az erre vonatkozó szabályokat, csak azt, hogy nálam így történt 😄

júl. 24. 19:54
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!