Biztosan rosszat jelent, ha nagyon sokat sötétedett a terhesség alatt egy anyajegy?
Tudom, orvosnak tegyem fel a kérdést.
De én most jöttem rá, hogy a mellem oldalán, ami van anyajegy, az terhesség alatt jelent meg (erre emlékeztem) és megnéztem az egyik képet, ahol a kisfiam szopizik és ott bőrszínű kb és most meg ilyen többszínű barna.
Most nagyon megijedtem……
Ez ugye nem jelent mindenképp rosszat??
Voltam bőrgyógyásznál, két anyajegyre mondta, hogy leveszik, ez az egyik, de nem sürgősen, majd csak ősszel.
Kérdeztem is, hogy szerinte gond van e ezekkel az anyajegyekkel, de azt mondta megelőző jelleggel javasolja.
Október végére írtak be, de nekem ma esett le, hogy ez az anyajegyem változott a kép alapján.
Szerintetek ez tuti bajt jelent?
És ha nyár végén, szeptember elején leszedetem, az nagyon nem jó sebgyógyulás szempontjából?
Nem teljesen értem: akkor jelent meg, mikor a kisfiaddal voltál terhes, és most újra terhes vagy, az anyajegy pedig sötétedett?
Vagy szülés után sötétedett, csak rosszul írtad?
Ami saját tapasztalatom:
Volt egy anyajegyszerűség a hasamon, ami inkább egy szemölcsre hasonlított, világos színű volt, és nem sík, hanem olyan "kiállós" fajta. Pár hónapos terhes voltam, mikor észrevettem, hogy van egy sötét folt a tetejének a közepén, ráadásul előtte kicsit vérzett is futás után, valószínűleg kidörzsölte a felsőm, így azt hittem, hogy az egy seb. Nem is tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, de aztán egyszer csak azt vettem észre, hogy sötétbarna lett az egész... Teljesen bepánikoltam, foglaltam időpontot a bőrgyógyászhoz. Ő megnézett minden anyajegyemet (eleg sok van), és azt mondta, hogy egyikkel sincs baj, és ezek a változások normálisak terhesen :)
Most 22 hónapos a kisfiam, pár hónapja vettem észre, hogy teljesen visszavilágosodott az az anyajegyem...
Igen, kicsit kapkodtam, így zavaros lett.
Terhesség alatt jelent meg, nekem is ilyen kicsit kiálló, érdes, bőrszínű valami.
És az egész bebarnult. De vannak részei, amik világosabbak, vannak amik sotetebbek.
5 mm kb.
És emlékszem az első terhesség alatt is volt egy ilyen, de az leesett..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!