Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mit jelentenek ezek az adatok?...

Mit jelentenek ezek az adatok? Erre hivatkozva nem engedi a kardiológusom a "B" kategóriás jogsimnak az érvényességét megadni. Ez törvényes? Semmilyen gyógyszert nem javasolt szedni a gyógyulásomra.

Figyelt kérdés

sat: 98%

Ergometria a terhelést tartósan fennálló bigemin ESek miatt megszakitottuk.

elért maixmsi teljesitmény: _ 125W/ 80 % /

elért maximasio fr?: 129/ min 95%

elért maixmsi RR: 230/47 hgmm

EKG ST eltérése nem volt. terhelés alatt gyakori VEsek, terheléss maximumán

bigemih VES-, a rest fáziban is gyakori VEsek, gykran bigemin mtigemin

formában Rest fázisban 10 db kamrai couplet.

,

Panasz. nem volt.

Véleméyn: ishcamei nem provokálóüdott

jún. 30. 11:16
 1/10 Sánta Sós Zoltán válasza:
Mennyi idős vagy?
jún. 30. 11:31
 2/10 A kérdező kommentje:
70. évemben vagyok.
jún. 30. 11:36
 3/10 anonim ***** válasza:

A lényeg, hogy gyakoriak a kamrai extraszisztolek, azaz gyakran minden normal szivutest egy extra utes kovetett. Illetve a pihenesi fazisban gyakran minden 2. illetve 3. utes extra utes volt. Ezenkivul 10db kettos kamrai extraszisztole.

Ezek miatt a terheleses vizsgalatot meg is kellett szakitani. Diasztoles vernyomas nagyon alacsony.

Ilyen allapotok mellett azert nem adta meg az engedelyt a jogositvanyra, mert fennallhat a komolyabb szivritmuszavarok kockazata, amik szedulest, ajulast okozhatnak. Alacsony diasztoles vernyomas pedig szintugy. Azt pedig mindenki tudja, hogy ezek vezetes kozben kulonosen veszelyesek lehetnek.

jún. 30. 11:46
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ! Azért ez a vizsgálat 2023. 12.17 napján készült, azt követően ez év januárjában történt egy érszűkület miatti katéterezés kórházban. Ott rákérdeztem a Prof Úrra a jogosítványom ügyében, aki azt válaszolta, ezzel a beavatkozással lényegesen javul a szívben a véráramlása amivel egyértelműen megszűnhetnek a korábbi rossz eredmények.Nem lát olyan okot ami a jogosítványom meghosszabbítását akadályozná. Azt követően történt egy 24 órás holter vizsgálat aminek az eredménye jó ezt a kardiológus mondta. Rá kérdeztem a jogosítványom ügyére, azt mondta mivel egyszer volt szívritmus zavarom, ez indokolja azt, hogy semmilyen járművet nem vezethetek. Kérdésemre, miért van az hogy szívritmuszavarral többeknek szívritmus szabályzóval gépjárműveket vezethetnek, azt mondta, nem vezethetnének. Ja és ezek után a holter vizsgálat eredményét ki sem adta részemre, de a felhőbe sem találni. Ja a műtétet követően klopidogrel 75 mg véralvadásgátlót kell szednem napi r: E. alkalmazással.A kardiológusomnak az eljárása törvényes?
jún. 30. 12:12
 5/10 anonim ***** válasza:
Ez fura, mások is vezetnek betegséggel, gyógyszeres kezeléssel autót... egyet személyesen is ismerek, neki pacemakere is van, mégis vezet.
jún. 30. 13:41
 6/10 anonim ***** válasza:

3-as vagyok

En egy masodvelemenyt mindenkeppen kernek egy masik kardiologustol, ha mas nem legalabb valaszolja meg, hogy az elso kardiologus jogosan nem enged vezetni.

jún. 30. 19:17
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a 3-as választ adónak a válaszait.Mai napon találtam egy új városban új kardiológus szakorvost, aki vállalta a kezelésemet. Majd csütörtökön kell hogy menjek hozzá a rendelőbe, és mindent megbeszélünk, mondta átfogja nézni az eddigi vizsgálataim eredményeit, és azok ismeretében fog tudni dönteni a jogosítványom ügyében.Be fogok számolni itt a az ügyemben feltétlenül.
júl. 1. 17:08
 8/10 A kérdező kommentje:
Ma reggel voltam az új kardiológus főorvosomnál, aki a felhőbe megnézte, majd értékelte a vizsgálataimnak az eredményeit. Elmondta, hogy a volt kardiológusom tévesen nem adta meg a jogosítványomnak az érvényességét, aki a nem megfelelő szívterheléses vizsgálatomnak az eredményeire hivatkozott, és figyelmen kívül hagyta azt, hogy utána történt egy katéterezés a szívembe, amely nagy mértékbe javította a véráramlást a szívembe, a másik hogy véralvadásgátló gyógyszerre is beállítottak, amely szintén javítja a véráramlást. Az elvégzett holtergép vizsgálatának az eredménye pedig,jónak értékelhető.(Érdekes, nekem a volt kardiológusom azt mondta a holter eredményét meg sem meri mondani). Azonban a felhőbe már megtalálta a kardiológus főorvosom, aki megadta a javaslatot a jogosítványom érvvényesítésére. Mai napon voltam vele a háziorvosomnál aki megadta a 1. csopba az érvényességet.Ezzel a mai napon voltam az okmányirodába a jogosítványommal kapcsolatban, a mai naptól már vezethetem is a személygépkocsimat. Amit nem értek, némelyik szakorvos azt tehet amit akar, felelősségre vonás nélkül? Egy beteg nem ért a vizsgálatok eredményeihez, ezért azt mondhat amit csak akar, lehet rosszindulati döntése is. Köszönöm szépen az új kardiológus főorvosomnak.
júl. 4. 14:09
 9/10 anonim ***** válasza:

Szuper.

Mi volt a holter eredménye, amit nem “mert” elmondani az orvos?

júl. 4. 19:56
 10/10 A kérdező kommentje:

Holteren minimalis szamúSVEs, VES, 1 alkalommal rövidd nsVT. Patalógiás ST eltérés nem volt.

EKG: sinus ritmus bal dev PQ:0,16. fr: 61/ min Átmeneti zóna V3 ben. Norm ingervezetés szab repol.

Ezt a Kezelőlapról másoltam le.

Szeretném tudni miért nem adta ki a volt kardiológusom ezt az eredményt. Az új kardiológusom szerint lehetséges, hogy egy korábbi sérelméért, tette ellenem a megtorlást. Mert mint mondta ez az volt. A betegnek minden vizsgálati eredményeket ki kell hogy adjon az orvosa. Örülök annak hogy ismét vezethetek gépkocsit! Remélem feledésbe tudom tenni a megtorlásokat.

júl. 6. 07:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!