Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Hogyan mondjam el a családnak?

Hogyan mondjam el a családnak?

Figyelt kérdés
Csütörtökön megyek tumormarkeres vérvételre (titokban), orvosnál voltam és a hallgatás rossz ómen. Egyre súlyosabb tüneteim vannak, emésztőszervi. Múlt műszakban volt a legdurvább. Dolgozni mentem és olyat láttam, amit még nem. Nagyon nehéz székelés, mint a kisujjam olyan vastag és nagyon véreztem, utána véres hasmenés (nem araneres vérzés, régebben ápoló voltam és a tumoros betegeimnél láttam hasonló ceruza széklet-hasmenés váltót). Annyi vért nem láttam még, alig vártam a reggelt, nagyon fájt mindenem. Néhány napja volt ez és hányingerem is van azóta. Nagyon sok ilyet láttam, de nem hiszem el, hogy velem is megtörténhet. Ha véletlen tumor.... hogyan közlöm az ismerősökkel. Nem félek, de most miattuk aggódom. Bele se merek gondolni, ha pozitív lesz. Én kemoterápiára biztos nem megyek 32 évesen! Legelőször féléve kezdődött, nem tulajdonítottam neki nagy figyelmet. Kb egy hónappal ezelőtt nagyon fáradt voltam műszakban, alig vittem végig a 12 órát, utána elmentem általános vérvételre... a vércukorszint 3 körüli volt, pedig direkt ettem is előtte, mert azt hittem elájulok, de a mostani eset után fáj az egész medencém, viszket néha lent, vérzik, folyamatosan ingert érzek és a bugyin is foltot találtam úgy két napja és a hányinger se hagy alább. Étvágyam van, de nagyon gyengének éreztem ma is magam. Az a félelmetes, hogy a nagyapám is áttétes bélrákba halt bele kb ennyi idősen,árvákat hagyva hátra és egy özvegyet, ezért is rettegek.
2024. jún. 25. 21:06
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Ha ápoló vagy, tudhatod, hogy a tumormarkeres vérvételnek semmi értelme. Colonoscopia kell, minél hamarabb. A rossz hír közlésével meg akkor kell majd foglalkozni, ha igazolódik.
2024. jún. 25. 21:21
 2/3 anonim ***** válasza:

Szerintem el lehet kezdeni méregteleníteni.

"Csak egyetlen betegség létezik: a méreglerakódás." (Romolo Mantovani)

1. fázis: exkréció - normál kiválasztás

Verejtékezés, könny, légzés útján, széklet, vizelet, menstruáció.

2. fázis: reakció - rendellenes kiválasztás

Pl. hasmenés, hányás, túlzott izzadás, túl sok vizelet, láz, köhögés, orrfolyás, tüsszentés, heveny gyulladás.

3. fázis: depozíció - megkezdődik a mérgek lerakódása.

Leggyakrabban a kötőszövetekbe, üregekbe, mellbe, bélcsatornába, nemi szervekbe rakódnak le. Kövek, ciszták, ödémák, mióma, lipómák, polipok,

súlytöbblet keletkezik. A székrekedés is ide tartozik.

4. fázis: impregnáció - a mérgek a sejten belüli térbe hatolnak

Pl. vesekárosodás, májkárosodás, allergia, asztma,fejfájás, migrén, gyomorfekély, szív- és érrendszeri problémák.

5. fázis: degeneráció - sejtek leépülése, sorvadása indul meg

Pl. csontritkulás, infarktus, agyvérzés, cukorbetegség, reuma, köszvény, sclerosis multiplex, TBC, Bechterew-kór

6. fázis: neoplazma – rosszindulatú elfajulások

Pl. leukémia, szarkóma, tüdő-, máj-, veserák

2024. jún. 26. 01:40
 3/3 anonim ***** válasza:

Ahogy az egyes, itt már a vérvétel nem biztos, hogy tükrözi a valóságot. Be kell nézni sajnos.

De ne aggódj, egy kollégámnak meg az apukájának is volt hasonló jellegű problémája, de nagyon szépen meggyógyultak. Kikapták a problémás helyet szondán át, fel se kellett őket vágni, aztán pár hét lábadozás után mehettek is könnyített munkára. Utána persze még voltak vizsgálatok, de semmi bajuk azóta se.

Szóval nyugi, nem kell temetned magad!

2024. jún. 26. 15:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!