Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Lehetek tetanusz fertőzött?

Lehetek tetanusz fertőzött?

Figyelt kérdés
Ma játék közben a kiskutyám (oltott, szobakutya, 24 órával korábban volt lent utoljára sétálni) szemfoga beleakadt az orromba, és felsértette azt. Lett egy pár mm-es horzsolásom. Kb annyi vér jött ki belőle mint egy pattanásból. Elmentem az ügyeletre tetanuszért, mert 15 éve nem kaptam (25 éves vagyok), de azt mondták ezért nem adnak. Lehet ebből baj?

2024. jún. 16. 23:01
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem.
2024. jún. 16. 23:23
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem. Ha a legkisebb esélyt látták volna, hogy kell, beadták volna.
2024. jún. 16. 23:30
 3/6 A kérdező kommentje:
A doki úgy emlékezett, hogy 14 éves korban kapunk utoljára, de utánanéztem, hogy korábban. Hiába kértem 3x is, azt mondta ezért nem ad.
2024. jún. 16. 23:48
 4/6 anonim ***** válasza:
Mondom, hogy nem kell...
2024. jún. 16. 23:51
 5/6 anonim ***** válasza:

Minek tartasz kutyát, ha az árnyékodtól is félsz?

Hagyd már a dokira, hogy eldöntse.

Am szobakutya...

A masik, minden kis "horzsolásért" nem fognak tetanuszt osztogatni. Semmi bajod nem lesz!

2024. jún. 17. 01:39
 6/6 Ypszilon1980 ***** válasza:
Teljesen mindegy, hogy 14 évesen vagy előtte kaptál, ha kellett volna adni, akkor adott volna, egy kisebb horzsolás nem indokolja, anaerob baktérium amúgyis.
2024. jún. 17. 08:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!