Borotválkozás után tetanusz?
Tegnap birotválkoztam, a családi ékszer volt a soros. Egy elektromos hajvagot szoktam hasznalni arra a testreszre. Megvágtam magam ket apro helyen. Ahogy megneztem kozelebbrol a hajvago gepet, a pengek tovenel elkezdett rozsdasodni. Bar tudom, hogy nem a rozsda okozza a tetanuszt, hanem a koszos, folddel erintkezo dolgokban megtalalhato bajterium, de azert nyugtassazok meg. 2 apro fel mm es vagasrol van szo a bor feluleten.
A borotvat hasznalom mar egy ideje, igazabol a szekrenyen kivul az elmult ket evben semerre nem vittem.
Ui.: ez tegnap 5 fele tortent, ma delelott ota ugy erzem lazasodok befele. Nyilvan nem fugg ossze a ketto, de na..
A tetanusz valóban nem a rozsdától, hanem a Clostridium tetani baktériumtól származik, amely talajban és porban él. Ha a vágások tiszta környezetben keletkeztek, és a borotválkozó eszköz is tiszta volt, akkor a tetanusz kockázata alacsony.
Azonban, ha aggódsz, vagy ha a vágások piszkos környezetben keletkeztek, mindig jó, ha ellenőrzöd védőoltásodat, különösen, ha az utolsó oltásod régebben volt. A tetanusz elleni védőoltás általában tíz évre szól, de frissítésre lehet szükség a sérülések esetén.
Ami a lazaságodat illeti, fontos figyelni a tüneteket, és ha bármilyen egészségügyi problémád jelentkezik, különösen, ha az állapotod romlik, ajánlatos az egészségügyi szakemberrel konzultálni. Ez lehet teljesen különálló dolog, de mindig jobb, ha az egészségi aggályokat orvoshoz fordítod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!