A sima vizelettenyésztés mit mutat ki?
Az én kálváriám még januárban kezdődött. Általános laborban a vizeletben sok fvs volt, más érték rendben volt. Erre antibiotikumot kaptam. 10 nap múlva ismét vizeletvizsgálat, ekkor eltűnt az fvs, de megjelent a vvt a vizeletben. (üledék:82/látótér). Hasi uh (rendben), urológia. Azt mondták egy sima fertőzés, ismételjem meg a labort 1 hónap múlva. Viszont itt már 90/látótér volt. Ezt követően hólyagtükrözés, ahol látott a doki egy kis eltérést, amire azt mondta, hogy biopsziát kell csinálni, hogy nem-e daganat.
Altatóorvos, vizelettenyésztés (negatív), belgyógyászat, mellkasröntgen után már a műtét alatt mondták, hogy a hólyagban lévő eltérés valamilyen fertőzés lehet, és ez nem indokolja a vvt-t a vizeletben.
Kiírta az aerob baktérium tenyésztést + rezisztenciát, valamint sarjadzó gomba tenyésztés.
Enterococcus faecalis tenyészett ki, gomba nem.
A kérdésem, hogy a sima vizelettenyésztésnek 2 hónappal ezelőtt már nem kellett volna ezt kimutatnia? Voltam a vérvizelés miatt nőgyógyásznál, akkor rákszűrést is csináltak, nem találtak semmit.
Szóval teljesen el vagyok keseredve, hogy most enterrocusra gyanakodnak, de 2 hónappal ezelőtt ezt nem mutatta ki semmi, viszont a vérvizelés már akkor is megvolt. Nem lehet, hogy a baktérium a kórházban töltött idő alatt került a húgyótakba?
Jelenleg viszket az intim tájék környéke, diszkomfort érzetem van.
CT még most lesz, pont amiatt, hogy nem-e vesehomok okozza, amit nem lát az UH. Viszont akkor szerintem kellene lennie a vizeletben kristálynak.
Az AB-t még a magas fvs-re írták fel a vizeletben, ezzel kezdődött az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!