Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » A sima vizelettenyésztés mit...

A sima vizelettenyésztés mit mutat ki?

Figyelt kérdés

Az én kálváriám még januárban kezdődött. Általános laborban a vizeletben sok fvs volt, más érték rendben volt. Erre antibiotikumot kaptam. 10 nap múlva ismét vizeletvizsgálat, ekkor eltűnt az fvs, de megjelent a vvt a vizeletben. (üledék:82/látótér). Hasi uh (rendben), urológia. Azt mondták egy sima fertőzés, ismételjem meg a labort 1 hónap múlva. Viszont itt már 90/látótér volt. Ezt követően hólyagtükrözés, ahol látott a doki egy kis eltérést, amire azt mondta, hogy biopsziát kell csinálni, hogy nem-e daganat.

Altatóorvos, vizelettenyésztés (negatív), belgyógyászat, mellkasröntgen után már a műtét alatt mondták, hogy a hólyagban lévő eltérés valamilyen fertőzés lehet, és ez nem indokolja a vvt-t a vizeletben.

Kiírta az aerob baktérium tenyésztést + rezisztenciát, valamint sarjadzó gomba tenyésztés.

Enterococcus faecalis tenyészett ki, gomba nem.

A kérdésem, hogy a sima vizelettenyésztésnek 2 hónappal ezelőtt már nem kellett volna ezt kimutatnia? Voltam a vérvizelés miatt nőgyógyásznál, akkor rákszűrést is csináltak, nem találtak semmit.

Szóval teljesen el vagyok keseredve, hogy most enterrocusra gyanakodnak, de 2 hónappal ezelőtt ezt nem mutatta ki semmi, viszont a vérvizelés már akkor is megvolt. Nem lehet, hogy a baktérium a kórházban töltött idő alatt került a húgyótakba?

Jelenleg viszket az intim tájék környéke, diszkomfort érzetem van.

jún. 13. 08:52
 1/4 A kérdező kommentje:
A biopszia negatív lett és a vese is rendben van.
jún. 13. 08:54
 2/4 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
VVT jelenléte nem fertőzés, inkább vagy aktív vérzés, húgycső probléma, vesehomok, kő okozhatja. Enterococcus faecalis kb. minden 5. tenyészetben benne van, akár a bőrről is odakerülhet, húgycsőből is, nincs megfelelő higiénia, rossz a mintaadás, esetleg sipoly okozhatja, bár nem értem kontrasztos CT miért nem készült. Akár az AB szedése is okozhatta, bár azt sem értem, hogy mire írták fel,probiotikumot kell szedni jó pár hétig vagy akár 1 hónapig is.
jún. 13. 16:17
 3/4 A kérdező kommentje:

CT még most lesz, pont amiatt, hogy nem-e vesehomok okozza, amit nem lát az UH. Viszont akkor szerintem kellene lennie a vizeletben kristálynak.

Az AB-t még a magas fvs-re írták fel a vizeletben, ezzel kezdődött az egész.

jún. 14. 07:47
 4/4 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Nekem ez fura akkor is, sőt hát nem véletlen, hogy a panaszokat nem szüntette meg a gyógyszer, de már mindegy. Jó, akkor végül is teljesen ki lesz vizsgálva a dolog, ha lesz majd CT. Üledékben nem biztos, hogy lesz kristály, ha az összes eltávozott, ez gyűlik, akár vitaminok, táplálék kiegészítők miatt is képződhet, egyszer megindul és végigszántja a húgyútakat, attól lehetnek ilyen panaszok, tünetek. De akkor a CT eredménye is még kérdéses, majd kiderül ott látszik-e valami.
jún. 14. 09:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!