Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Szívműtétemet követően Eliquis...

Szívműtétemet követően Eliquis 5 mg 2x1 kell szednem. Elmúlt három hónapja és az INR eredményem az 1.05 értékű. Ez jó vagy rossz érték? Különben sokszor vérzik az orrom, fejem, bár a fejemen soha nem találom a sebet. Háziorvosom azt mondja minden jó.

Figyelt kérdés
jún. 11. 09:31
 1/8 anonim ***** válasza:
A kardiológushoz kellene fordulnod a panaszaiddal, nem a gyakorin kérdezni. A szívműtét egy komoly dolog.
jún. 11. 10:35
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Eliquis esetében irreleváns az INR.

Ha sokszor vérzik az orrod, annak érdemes lehetne fül-orr-gégészeten utánanézni, hogy nincs-e valami lokális oka.

Érdemes lehet időnként nézni egy vérképet, hogy tudj vasat (meg esetleg foldavat, B12 vitamint) pótolni, ha kezdenél vérszegény lenni.

jún. 11. 11:25
 3/8 A kérdező kommentje:
Kardiológusnál voltam, látta a laboromat, azt mondta az INR ügyben a háziorvosomat keresem fel. Felkerestem azt mondta minden jó. Hát igen A részletes laborom eredményei nem jók! Retikulocita 24.8, Bazofil granulocia 3, APTI 49.6 Kreatinin 178, eGFR-EPI 39, Összfehérje 71 Totál bilirubin 56,1, Direkt bilirubin 13.7, Hemoglobin 106, Hematokrit0,12 Trombocitaszám 71 Ezek az eltérő eredmények a labor eredményemen. Nem tudom mi mit jelent. A háziorvosom azt mondta minden jó. A Kardiológusom az a hematológiai szakrendelésre adott időpontot, 2024. november 27- napjára kaptam időpontot. Ha valaki tud segíteni az értékeket elemezni akkor azt megköszönöm. Sajnos a kardiológusom azt mondta majd a hematológus elfog mindent magyarázni.
jún. 11. 11:39
 4/8 anonim ***** válasza:
Mennyi az MCV értéke?
jún. 11. 11:47
 5/8 A kérdező kommentje:
Ilyen eredményt nem látok a laboromban. Azt sem tudom mit jelent.
jún. 11. 20:09
 6/8 A kérdező kommentje:
Bocsánat. MVC érték 93, MCH érték 36, MCHC érték 89.
jún. 11. 20:32
 7/8 anonim ***** válasza:
A hemoglobin és vörösvérsejtszám környékén szokott lenni. A vörösvérsejtek átlagos térfogatát mutatja, amiből a vészegénység hátterére segít (néha) következtetni.
jún. 11. 20:32
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget!
jún. 12. 08:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!