Veros kérdése:
Sertralin Sandoz 25 mg tablettát szedek. 6 napja szedem, azóta egyszer sem tudtam elélvezni. Ez a mellékhatása el fog múlni? 33/L
Figyelt kérdés
jún. 6. 20:36
1/9 Kólauborkával válasza:
Erre van a papírfecni a dobozban.
Le van írva, hogy sexuális zavart okozhat, ami a gyógyszer szedése után sem feltétlen múlik el.
2/9 A kérdező kommentje:
Mellékhatásként kérdezem, nem áll szándékomban abbahagyni. Azt írja a papircefni hogy a mellékhatások csökkenhetnek, és megszűnhetnek. De ez a mellékhatás is?
jún. 6. 20:58
3/9 Kólauborkával válasza:
Én amit netem találtam abban majdnem szó szerint ez volt írva: sexuális zavart okozhat, ami lehet a gyógyszer szedése után is megmarad.
4/9 A kérdező kommentje:
Már a 3.napon jelentkezett ez a probléma, pedig csak 1x 25 mg-ot szedtem.
Úgy érzem hogy bevállna nálam, de ez a mellékhatása nagyon aggaszt.
jún. 6. 21:07
6/9 anonim válasza:
A sertralin 80-90%-ban jár szexuális mellékhatással, amik közül gyakori az, hogy az ember nehezen vagy egyáltalán nem tud elélvezni...Ezek a mellékhatások kiszámíthatatlanok, sok esetben pár hét alatt enyhülnek, de akár meg is maradhatnak vagy erősödhetnek. Létezik továbbá olyan is, hogy a gyógyszer szedésének leállása után is megmarad határozatlan ideig ez a dolog...Úgyhogy teljesen kiszámíthatatlan, de egyáltalán nem szokatlan ennél a gyógyszernél. Mire szeded? Bizonyoscesetekben lehet olyanra váltani, ami kisebb eséllyel okoz ilyet.
7/9 A kérdező kommentje:
Szorongásra szedem, bizonytalan járás, szédelgés, hányinger, izzadás, ájulás közeli állapot, ezek voltak a panaszaim. Ezek enyhültek, most jött ez a szexuális probléma. :(
jún. 6. 21:39
8/9 anonim válasza:
Nagy valószínűséggel el, ahogy megszokja a szervezet (4-5 hét). Szertralinből 25mg amúgy elég kevés, kevesebb, mint a szokásos napi terápiás adag, biztos elég lesz? Vagy még jön emelés?
9/9 A kérdező kommentje:
Már 50 mg-ot szedek mától. Nem kell magasabb dózis mert nem súlyosak a panaszaim.
jún. 7. 19:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!