Akinek szokott lenni auramigrén, milyen gyakran, milyen tünetekkel?
Hogy bírjátok?
Nekem valószínüleg az lehetetett ma, ahogy utólag a tünetekből rájöttem. Furán kezdtem látni, kicsit homályosan. Aztán amire fókuszáltam, azt nem láttam rendesen. Később cikcakkokban villogott egy vonal, ami egyre jobbra ment. Kb fél óráig tartott, eléggé ijesztő volt.
Ilyenkor mit csináltok?
Mennyi kávét (koffeint) iszol?
Mennyire vagy stresszes?
Mennyit mozogsz?
Mennyit alszol/pihensz?
2-3 kávét naponta.
Stresszes nem nagyon vagyok, bár 3 gyerekem van...
Általában gyalogolok elég sokat, hetente 1-2x kb fél óra torna, mostanában kezdtem hulahoppozni.
Alvás: 7 órát azert igyekszek aludni, van, hogy sikerül 8-at, de ma pl csak kb 6-ot.
A válaszaid szerint akkor viszonylag rendben vagy.
Érzelmi életed hogy van?
Mennyi vizet iszol?
Érzelmi életemmel sincs gond, megvagyunk a férjemmel.
A vízivásra is figyelek.
Neked volt már hasonló, kedves válaszoló?
1,3
Jajmán. Azt hiszed annak van csak aurás migrénje, aki nem iszik, meg stresszel? Ez 99%-ban genetika.
A 26 évem alatt eddig 4-szer fordult elő velem. Először gimiben, majd 20 év körül fél éven belül kétszer is, és 25 évesen egyszer. Szóval elég rendszertelen, kiszámíthatatlan.
Ilyenkor ha teheted, feküdj le egy 20-30 percre és csukd be a szemed. Ennyi idő alatt biztosan elmúlik.
Ezenkívül érdemes háziorvossal beszélni róla, aki továbbküldhet kivizsgálásra.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!