Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Akinek szokott lenni auramigré...

Akinek szokott lenni auramigrén, milyen gyakran, milyen tünetekkel?

Figyelt kérdés

Hogy bírjátok?

Nekem valószínüleg az lehetetett ma, ahogy utólag a tünetekből rájöttem. Furán kezdtem látni, kicsit homályosan. Aztán amire fókuszáltam, azt nem láttam rendesen. Később cikcakkokban villogott egy vonal, ami egyre jobbra ment. Kb fél óráig tartott, eléggé ijesztő volt.

Ilyenkor mit csináltok?

#aura #Mihrén
jún. 3. 19:50
 1/8 anonim ***** válasza:

Mennyi kávét (koffeint) iszol?

Mennyire vagy stresszes?

Mennyit mozogsz?

Mennyit alszol/pihensz?

jún. 3. 19:52
 2/8 A kérdező kommentje:

2-3 kávét naponta.

Stresszes nem nagyon vagyok, bár 3 gyerekem van...

Általában gyalogolok elég sokat, hetente 1-2x kb fél óra torna, mostanában kezdtem hulahoppozni.

Alvás: 7 órát azert igyekszek aludni, van, hogy sikerül 8-at, de ma pl csak kb 6-ot.

jún. 3. 19:58
 3/8 anonim ***** válasza:

A válaszaid szerint akkor viszonylag rendben vagy.

Érzelmi életed hogy van?

Mennyi vizet iszol?

jún. 3. 20:10
 4/8 A kérdező kommentje:

Érzelmi életemmel sincs gond, megvagyunk a férjemmel.

A vízivásra is figyelek.

Neked volt már hasonló, kedves válaszoló?

jún. 3. 20:42
 5/8 anonim ***** válasza:

1,3

Jajmán. Azt hiszed annak van csak aurás migrénje, aki nem iszik, meg stresszel? Ez 99%-ban genetika.

jún. 3. 20:53
 6/8 anonim ***** válasza:
Pedig az életmód gyakran befolyásolja, csak úgy nem jön össze.
jún. 3. 21:22
 7/8 anonim ***** válasza:

A 26 évem alatt eddig 4-szer fordult elő velem. Először gimiben, majd 20 év körül fél éven belül kétszer is, és 25 évesen egyszer. Szóval elég rendszertelen, kiszámíthatatlan.

Ilyenkor ha teheted, feküdj le egy 20-30 percre és csukd be a szemed. Ennyi idő alatt biztosan elmúlik.

Ezenkívül érdemes háziorvossal beszélni róla, aki továbbküldhet kivizsgálásra.

jún. 3. 21:59
 8/8 anonim ***** válasza:
Nekem elég gyakran kezdődik így a migrénem. Ha a tünetek kezdetekor beveszek 1 Algopyrin - No-Spa kombót, akkor kb. 10 perc alatt rendeződik és nem alakul ki erős fejfájás. De ha még nem voltál ezzel kivizsgálva, akkor el kell menni neurológushoz, aki valószínűleg elküld CT-re, MR-re. Ha megállapítják, hogy aurás migréned van és nincs más gond, akkor próbáld meg amit leírtam.
jún. 5. 08:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!