Rosacea (gyulladásos bőrbetegség) mitől alakul ki? Mi a kezelési módja?
Megmondom őszintén, hogy sosem hallottam azt, hogy a bőrköpeny lúgos lenne. Már csak azért sem, mert nem így van.
A magzatvíz pH 6,5. Nekem most volt mintavételes vizsgálatom, innen a pontosság. A bőröd pH értéke pedig valahol 4,5-5,5 közt van. Tehát savasabb, mint a magzatvíz.
A szappanok általában 8 körüli pH értékkel bírnak. Emiatt is érzed azt, hogy húzódik a bőröd, ugyanis reakcióba lép vele és kiszárítja.
Orvosi értelemben nem lúgos, de ettől még helytelen a feltételezés.
A magzatvíz 8,5 pH-értékű, az átlagos bőr pH-ja 6,5 körül mozog, ha beteg akkor ennél savasabb.
Az egészséges bőr pH-értéke 7 felett kéne hogy mozogjon.
A régi lúgos szappanok pH-ja 9-10 is lehet.
Nem tudom ezeket honnan szeded, de teljesen fals információk!
A pH értéknek nincs több értelme, az egy egzakt érték. Ha a magzatvíz 8,5 lenne, akkor megégetné a magzatot. Az egészséges bőr biztosan nem 6,5, az már komoly gond.
A 9-10 pH meg erősen lúgos, egy szappan olyan magas értékkel már életveszélyes.
Ezeket csak azért mondom, mert ez a valóság. Egyetlen orvos vagy kémikus sem mondana mást. Én ugyan csak egy agrármérnök vagyok, de mi is tanultunk kémiát, biokémiát.
Meg ugye mondom, most volt magzatvíz mintavételem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!