Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mi okozza ezt? segitseg?

Mi okozza ezt? segitseg?

Figyelt kérdés
köhögök már vagy 3 hónapja, kb 1 hónapja voltam röntgenen a leletre az lett írva, hogy heveny hörghurut. azóta jobb de köhécselek még, a váladék nem tud felszakadni és ritkán köhögöm fel (sárgás, zöldes szinű váladék). sokan mondják, hogy eddig is eltarthat, sőt tovább is. igaz ez?

2024. máj. 25. 17:36
 1/6 anonim ***** válasza:

Száraz köhögesed van? Meg ilyen fura mellkasi erzssed? Torkod kapar?

Sajna nekem is van ilyenos kb 1 hónapja. Nekem idült mandulagyulladásom van.

Nézd meg a torkodban a mandulad, gennyes-e?

Nincs refluxod esetleg?

2024. máj. 25. 17:52
 2/6 anonim ***** válasza:

HA már 3 hónapja köhögsz, az minden, de NEM akut betegség, hanem már krónikus. A sárgás-zöldes váladék a genny, és ha az letapadt, nem tud felszakadni, az baj. Az 1 hónappal ezelőtti RTG-n kívül voltál orvosnál? Mit javasoltak? Egyébként dohányzol? Mert az meghosszabbítja az ilyen hörghurutos betegségek időtartamát.

Mivel időnként felszakad váladék, én nem nevezném száraz köhögésnek. A refluxtól valóban lehet köhögés, de ha orvos látott, annak már ki kellett volna derülnie. Mindenképpen lásson orvos, pl. körzeti.

Amíg nem jutsz el orvoshoz, ÉS ha már ilyen hosszú ideje szenvedsz, addig is ezt próbáld ki: [link]

2024. máj. 26. 03:11
 3/6 A kérdező kommentje:
szia igen voltam, ő küldött el rontgenre, kaptam antibiotikumot stb, kicsit segített utána visszamentem az orvoshoz 1 hétre rá, meghallgatta a tüdőm és azt mondta tiszta, mást nem igazán.
2024. máj. 26. 11:27
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

DE ha újra köhögsz, vagy még mindig, csak nem ártana ÚJRA megnézetni.

Különben meg van a véleményem az orvosokról is. Mikor 9 évvel ezelőtt még benne voltam az egészségügyben, már akkor vacak volt az ellátás, és azóta minden csak szarabb lett...

Én is olyan január környékén ugató jellegű köhögésben szenvedtem, ami annyi nyákkal járt, hogy fulladoztam tőle. Az Orr-Fül-Gégész szerint 1) nem rájuk tartozik, de legalább a gégém megnézte, és annak a gyulladását kizárta. Majdnemhogy azt mondta: semmi bajom, holott a hangom is el volt változva a betegség miatt. Elküldött a körzetihez, aki meghallgatta végül a tüdőm, de azt mondta: nem hall szörcsögést. Közben én éreztem, hogy a hörgöm tele van váladékkal, és annak bizony van zaja, ahogy veszem a levegőt. Végül kaptam egy speckó antibiotikumot, amit 3 napig kellett csak szedni. Javított az állapotomon, hogy végre nem fulladtam, de 2 hét kellett még a kitisztuláshoz. Szóval értem, hogy milyen felemás helyzetben vagy, ezért javaslok alternatív, gyógynövényes megoldást. A hagyma szirup, vagy tea jó hurutoldó.

2024. máj. 26. 22:07
 5/6 A kérdező kommentje:

4/4

egyebként este nem köhögök, csak nappal van ez a köhécselés amivel mindíg távozik minimális váladék, tegnap megittam egy ACC-t és elég sok váladékot köhögtem fel, de még köhécselek. neked meddig tartott?

2024. máj. 27. 08:52
 6/6 anonim ***** válasza:

Az antibiotikum után még durván 2 hét kellett a teljes kitisztuláshoz.

Az ACC-t úgy használd, hogy lehetőleg 17 óra után NE vedd be, mert akkor egész éjszaka köhögtet.

2024. máj. 27. 23:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!