Mit szedtek migrénes fejfájáskor? Van vmi megoldás a migrén elkerülésére?
Van igazság abban, amit az #1 és a #7 válaszoló írt, de nem feltétlenül ezek a dolgok okozzák a migrént.
Én kb. 11-12 éves korom óta migrénes vagyok, de kizárólag a frontok (vagyis a hirtelen légnyomásváltozások) váltják ki - sokszor nagyon súlyos migrént okozva -, de semmi más nem.
Néhány éve elmentem ideggyógyászhoz, aki teljeskörű orvosi kivizsgálást javasolt, és szervi elváltozás nem lévén hivatalosan is migrénnel diagnosztizált. Két módszert javasolt:
1. életem végéig minden nap gyógyszert szedek a rohamok elkerülésére
2. csak rohamokra való gyógyszert szedek, amit a roham kezdetekor kell bevenni, hogy a roham elmúljon, és ne legyen erősebb
Én a 2. lehetőséget választottam, így felírt nekem egy speciális hatóanyag-tartalmú (nyilván vényköteles) gyógyszert (Calvinia).
Tehát én minden migrénes rohamom kezdetén beveszek egy Calvinia-t, és a roham elmúlik.
Neked először azt javasolnám, hogy próbáld meg kifigyelni, kideríteni, pontosan mi váltja ki a migrént (lehet, hogy már tudod is, de itt nem írtad le). Ha kajaféle (pl. sajt, csoki, vörösbor, stb.), akkor annak a fogyasztását minimum mérsékeld, de ha tudod, teljesen iktasd ki az étrendedből, ha viszont az időjárás-változás, mint nálam, amit nem tudsz befolyásolni, akkor a minden nap szedni szükséges gyógyszer lehet a megoldás számodra, amitől a migrénes roham ki sem alakul.
Remélem, tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!