Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mitől lehet ez a krónikus...

Mitől lehet ez a krónikus jobb oldali alhasi fájdalom?

Figyelt kérdés

December 31-én kezdődött minden egy nagyon durva hasi fájdalommal, ami meg is szűnt aznap 3 óra után. Azóta a hasam legalján jobb oldalon fáj, a vakbelem környékén. Néha borzalmas hasi fajdalmaim vannak. Azóta jelentkezik hasmenés és székrekedés felváltva és mintha kicsit nyálkás is lenne. Hasi ultrahang ki is mutatta, hogy ott van nagyfokú gázképződés. Nőgyógyászatilag rendben vagyok. A hasfájás általában nagyon erős stressz hatására fokozódik. Étvágyam van. A legnagyobb baj, hogy gasztróra augusztus 29-ére kaptam időpontot. Most jelenleg is nagyon fáj a hasam és pár napja folyamatos hányingerem van.

Mi a csuda lehet ez?

#stressz #IBS #IBD #krónikusvakbélgyulladás #jobboldalihasifájdalom #gasztorenterológia
máj. 19. 21:50
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
25%
IBS-re jellemzőek ezek a tünetek, de vmilyen bélgyulladás is lehet, vagy SIBO.
máj. 19. 22:06
 2/23 anonim ***** válasza:
71%
Ezek szerint a krónikus vakbélgyulladást kizárták ?
máj. 19. 22:16
 3/23 A kérdező kommentje:
Igazából hasi ultrahangon voltam csak és ott nem találtak semmit a vakbelemmel kapcsolatban. Vérképem rendben van
máj. 19. 22:17
 4/23 anonim ***** válasza:
25%
Sztem meg nem IBS, hanem inkább IBD. Colitis ulcerosa vagy rosszabb esetben crohn betegség. Nekem CU-m van. A helyedben rászánnám a pénzt egy magán kórházra. Sztem 20-30 ezer körül már akárhol megvizsgálnak, igaz a tükrözés kicsit húzosabb összeg, nekem 70 ezer volt az altatásos 2 éve. Ha fájdalmaid vannak ne várj augusztusig, mert nem játék, bármi bajod van.
máj. 19. 22:27
 5/23 anonim ***** válasza:
0%
A hasi ultrahang alapossága kétséges. Van olyan orvos, aki igen felületes. Ha krónikus gyulladás van a beleknél, akkor arra utaló jeleket látnia kell egy jó orvosnak.
máj. 19. 22:50
 6/23 A kérdező kommentje:
Bélfali vastagodás nem mutatható ki, fokozott bélgázosság a vastagbelekben a jobb oldalon a has alsó harmadában
máj. 19. 22:57
 7/23 anonim ***** válasza:
51%
#5 nekem nem mutatott semmit az ultrahang, vérképemen sem látszott a gyulladás, pedig véres és nyákos volt minden székletem. Csak a tükrözés és biopszia után tudták megmondani, h CU. Nem feltétlen látszik ultrahangon a baj forrása.
máj. 20. 07:49
 8/23 anonim ***** válasza:
35%
Ha a nyák amit látsz nem gennyes, nem véres, akkor az inkább IBS vagy SIBO miatt van.
máj. 20. 08:38
 9/23 anonim ***** válasza:
Mit írtak a haustratio-ról, mit írtak a nyirokcsomokról? Írtak-e valamit a terminális ileumról? Ha ilyen panaszaid vannak, illik azt is nézegetni.
máj. 20. 08:48
 10/23 A kérdező kommentje:
9. Erről nem ír a lelet, viszont a doktornő, aki végezte a vizsgálatot, nagyon sokáig vizsgálta az alhasi részt, főleg ott ahol fáj, mm-ről mm-re.
máj. 20. 10:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!