Valaki életében találkozott autista,vagy egyéb más fogyatékossággal, szindrómával élő emberkével!?
Pl: Down-kór, Williams-szindróma!!??
Milyenek ők szeretetre méltóak azért?🥹😊
Miert ne lennenek szeretetre meltoak?
Amugy ha tudod, mi az a Williams szindroma, ok mindenkit imadnak, eleg nehez ezt nem hasonlokepp viszonozni. Down korosok szinten hasonlo, en csak ilyenekkel talalkoztam.
Egy párral, de őszintén szólva én "tartok" a fogyatékkal élőktől, mert nem értem őket, hogy mit beszélnek, nem tudom hogyan kell velül viselkedni - legalábbis azokkal így voltam akik a környezetemben voltak :/
Kisgyerektől kezdve idős nénin át voltak páran
Egy romantikus illúzió, hogy ők kedvesek, meg jófejek.
VANNAK közöttük olyanok is, igen, meg nem egyszer előfordul, amikor a 190 centi magas, agyilag 2 éves szinten lévő 19 éves kiveri valamin a balhét, és a férfi ápolóknak kell megfékezniük, hogy ne üsse már meg a fejlesztést végzőt.
Teljesen a sérülésük mértékétől függ, mennyire funkcionálnak rendesen és mennyire integrálhatók a társadalomba. Nagyon sokuk nem.
Én autista vagyok.
Ugyanolyan ember"ke" mint te. Szerintem és a párom szerint nagyon is szeretetreméltó.
Az, hogy kedves meg jófej vagyok-e, az csak tőled meg esetleg a hangulatomtól függ, de szerintem ezzel minden "normális" ember"ke" is így van.
Engem pl. kifejezetten zavar, ha fogyatékosságként írnak az autizmusról. Persze vannak akiknek sokkal-sokkal durvább és ők tényleg úgy viselkednek mint a fogyatékosok, de én pl. szerintem teljesen átlagos vagyok, nem érzem magam fogyatékosnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!