Étkezés után két órán belül milyen értékek megfelelőek vércukor szempontból?
Az világos, hogy reggeli éhgyomorra legyen 4-6 között, és étkezés után 2 órával vissza kell állnia egy normális szintre, lehetőleg 7.8 alá. De az számít, hogy abban a két órában mekkora? Pl valami nagyon cukrosat eszek, ami megdobja a vércukromat, és felmegy 60 perc után 7.5-7.8-ra, de a 120 perc végére szépen visszamegy 5.0-5.5 közötti értékre. A kérdés amit feszegetek az az, hogy a vércukorkilövés mértéke az egészségügyi állapotomról, vagy inkább a kaja minőségéről mond el többet? Lehet-e azt mondani, hogy az egyén egészséges, jó az inzulinérzékenysége, ha kilő a vércukra, de utána optimális időben optimális szintre megy vissza?
TLDR: arra nem találtam semmi táblázatot, hogy étkezés étkezés után 30, 60, 90 perccel mik a megfelelő mért értékek. Számít-e egyáltalán, vagy csak a csökkenés mértéke számít, ha a 120 perces jó?
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!