Agyi koponya CT lelet értelmezése?
Üdv!
Most estére jött meg a koponya CT eredményem.
Bal oldalon magas frontálisan fehérállományban kb. 1cm-és hypodensitas látszik, mely sub-akut ischemiara utal.
Csak jövőhéten kellene visszamennem az orvoshoz.
Lehet bármi gond ha fizikai munkát végzek?
Ami miatt elvégezték a vizsgálatot munkahelyen hirtelen nagyon erős fejfájás jelentkezett, kettőslátással, szédüléssel és bizonytalanság érzéssel.
Én végig hallgattam mikor az orvos a TIA ról beszélt .
2 voltam.
Jóformán alig történt valami.
Szívultrahang (ahol 14 évvel ezelőtt megállapított szívbillentyű elhajlás és utána 2 másik orvos is megerősítette)
minden rendben van megszűnt a mitralys prolapsusom. Illetve kaptam egy 24 órás EKG-t.
Az MRI fizetős lesz mert államin 3 hónap még így is....
#1,3 vagyok
A belgyógyászat, neurológia nem egy látványsport:
A szívUH-ra azért volt szükség, hogy lássák, hogy most nincs olyan vérrög a szívben, ami elszabadulva újabb stroke-ot okozhatna.
A Holter EKG-ra azért van szükség, hogy egy esetleges pitvarfibrillációt észre tudjanak venni.
Az MRI-nek nem sok értelmét látom, de a kezelőorvosodnak jobb rálátása van a történésekre, biztos tudja miért akarja.
Talán még terveznek egy nyaki ultrahangot.
Gondolom beállítanak gyógyszeres kezelést, aminek az az értelme, hogy csökkentsék az érrendszeri betegségek rizikóját, vagyis minél kisebb legyen az esélye egy újabb stroke-nak, szívinfarktusnak.
Valószínűleg kapsz aszpirint, esetleg egy pár hétig clopidogrelt is, amik a vérlemezkéket gátolják. Ha pitvarfibrillációd lenne, akkor ezek helyett másféle gyógyszer - véralvadásgátló - kell.
Ha magas a vérnyomásod, akkor azt kezelni kell, valószínűleg fogsz kapni koleszterincsökkentőt is.
Ha dohányzol, legyen ez egy figyemeztetés a sorstól, hogy le kell szokni.
A magán MRI helyett - ha megteheted - szerintem érdemesebb egy okosórába beruházni, ami tud EKG-t csinálni, és szól, ha pitvarfibrillációd van. Az a gond ugyanis, hogy az az esetek egy részében észrevétlenül, csak időnként jelentkezik, és ha akkor éppen nincs rajtad a Holter, akkor észrevétlen marad.
Jelenleg az van hogy túl fiatal vagyok egy strokhoz.
MRI meg azért kellene mert azzal lehetne megerősíteni hogy tényleg ott van-e ez a valami vagy sem.
Nincs magas vérnyomásom. Tegretol gyógyszert kaptam eddig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!