Mennyi idő alatt alakul ki az angina pectoris, más néven koszorúérgörcs? Mennyi esélyem van rá, hogy abban szenvedek?
Pánikbeteg vagyok 2 éve. Azóta mellkasi panaszaim vannak, sokszor úgy érzem szívinfarktusom van. Jártam 2, valamint 1 éve kardiológián, ahol mindent rendben találtak, állításuk szerint semmi baja a szívemnek. Én azonban nagyon nem úgy érzem. Az utóbbi időben megterhelés közbeni és utáni rosszulléteim vannak, mint nehézlégzés, hányinger, ájulásérzés, mintha mindjárt meghalnék szívinfarktusban.
“Az angina tünetei: Mi okozza a fájdalmat?
Általában fizikai megterhelés, pl. lépcsőzés, sietés, tehercipelés váltja ki. A lényegesebb kiváltó tényezők között szerepelnek az emocionális tényezők, a fokozott stresszhelyzet. Megfigyelések szerint a hideg, szeles időjárás is fokozza az anginás panaszok gyakoriságát. Egy kiadós étkezés után is előfordulhat mellkasi panasz, amikor a vérkeringés a hasi zsigereket ellátó erekben fokozódik. A fájdalomhoz olykor társulhat nehézlégzés, verítékezés, hányinger is.”
Ez teljesen rám vall. Mit tegyek? Már magánrendelésre is sok idő eljutni, miközben folyamatosan attól szorongok, hogy ebben szenvedek.
Szívbeteg vagyok. Tényleges szűkülettel. Mivel még nem kell sztentelni, a cardiológus javaslatára cardio edzést csinálok submaximális terheléssel, hogy javuljon a collaterális keringésem.
Mozogj te is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!